Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebros miljonbils-psykning

Örebro Hockey leder allsvenskan och kaxar till sig.
Mot Leksand parkerade Örebrofans en Hummerlimo med texten "Serieledarna är här – se och lär" utanför Tegera arena.
– Jag tyckte texten var lagom kaxig, säger Lasse Reineborg som låg bakom satsningen med miljonbilen.

Annons

Superbilen drog stor uppmärksamhet just utanför Tegera arena efter Örebros vändning och 5–4-vinst på lördagen.

NA berättade om bilen i det här inlägget i Sportbloggen men sedan dess har det varit tyst. Fram till nu när NA fick tag på initiativtagaren Lasse Reineborg från Örebro.

– Bilen är en Hummer H3 Limo super stretch limousine 8,10 meter lång, för åtta passagerare och har allt. Äger den gör Limoeurope i Örebro. Priset är cirka 850 000 plus moms, 1 118 000 kronor. Vore lite trist om någon hockeyhuligan gick loss på den.

Hur tänkte ni kring resan?– Vi är några stycken som följer hockeyn och har gjort det sedan 80–talet. Vi åker på bortamatcher men bara de som ligger i närheten av Örebro, typ Gurkstaden, Tälje, Epa ragg...förlåt, Karlskoga. Och härliga Leksand. Vi åker alltid bil men inte limosine. Den här gången skulle vi åka i min Chevabuss men tänkte - äh, vi tar en limo. De övriga visste inte om det, så de blev lite paffa när vi dök upp med limon. Kul som tusingen.

Vad säger du om er slogan?– Slogan på sidan kommer från 14-3, de började sjunga den när vi ledde serien. Tyckte det var en lite lagom kaxig text. Ville ha med en dalahäst med brutet framben, men några tyckte det var lite för mycket, kanske. Vi kommer att åka på de närmaste matcherna framöver, och vi kommer att åka till Leksand igen, om de lyckas ta sig till kvalserien. Men då blir det en mycket större Hummer-limo. Jag lovar att den är stor. Jag har den här limon kvar och har inte tagit bort texten ännu. Var lite sugen att ta den ner till hallen i morgon. Kan vara en kul grej det med.

Mer läsning

Annons