Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebros nye målvaktskar av sig ett finger

Örebro Hockey har skaffat sig en backup till succémålvakten Michal Zajkowski. 31-årige Ola Nilsson har vaktat kassen i både Malmö och AIK.
Men han har också hunnit med att skära av sig långfingret.

Annons

– Jag var borta i tre månader, berättar Nilsson.

I går gjorde Ola Nilsson sitt första träningspass med Örebro Hockey och i dag finns han med på lagets roadtrip till södra Sverige med matcher mot Malmö (i kväll) och Växjö (söndag) i allsvenskan.

Ersätter SvenssonOla, som inte spelat ishockey alls den här säsongen, är inkallad som en gardering när Johan Svensson är ljumskskadad.

Men karriären kunde ha tagit slut för ett år sedan. Då skar Johan av sig höger långfinger.

– Jag hade fått nya, fina knivar i 30-årspresent och råkade skära mig. Kände direkt att extensorsenan var av. Det kanske stämmer att män ska inte vara i köket...

Det blev ilfärd til lasarett där fingret syddes fast.

Hur ont gjorde det på en skala från ett till tio?– Det var faktiskt inte så farligt först. Det var ett fint snitt. Det värsta var när fingret skulle sys fast. Efter operationen hade jag fruktansvärt ont. I fyra veckor sov jag inte mer än stötvis två timmar per natt.

Ola var borta från ishockeyn i tre månader och missade större delen av höstsäsongen med Almtuna. Efter nyår lånades ut till Enköping i division 1 som tog sig ända till kvalserien till allsvenskan.

Har du problem att spela efter skadan?– Det funkar ganska bra. Visst är jag stel ibland, och jag har inte full rörlighet. I början spelade jag med en skena, men sen löste jag det med att sy ihop två fingrar i klubbhandsken.

Varför har du inte spelat alls den här säsongen?– Det blev lite strul med Enköping och dessutom hade jag jättemycket i skolan (Ola läser till kiropraktor) så jag bestämde mig för att ta det lite lugnt. Men nu har jag praktiktjänstgöring fram till januari så jag behöver inte vara i skolan igen förrän i januari, säger Ola som kommer att pendla från Stockholm till Örebro.

Sju säsonger i MalmöOla är född i Kristianstad men flyttade till Malmö som 15-åring där han gick på hockeygymnasiet.

Han känner sig med andra ord hemmastadd i Malmö där han ställs mot sitt gamla lag i kväll.

– Jag spelade sammanlagt sju år i Malmö, varav tre och ett halvt i A-laget. Andra året i A-laget gick det jättebra. Då fick jag spela mycket i elitserien eftersom Andreas Hadelöv var skadad. Annars är jag jäkligt bra på att öppna båsdörren...

Matchguide

Vad: Malmö-Örebro Hockey.

När: Klockan 19.00.

Var: Malmö arena.

Följ matchen: Rapporter på na.se.

Skadeläget i Örebro: Christoffer Norgren och Johan Svensson är skadade och missar matchen. Även Johan Sjödell-Wiklander och Robin Olsson dras med skador men följer med i bussen ner till Skåne. Även nye målvakten Ola Nilsson från Enköping och nya forwarden Sebastian Söder från Djurgården är med.

Uppladdning: Efter matchen bor Örebro-spelarna kvar på hotell i Malmö och tränar där under lördagen. På söndag sätter man sig i bussen till Växjö. En resa på två och en halv timme.

Mer läsning

Annons