Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebrospelare klar för Mora

2013 var han med och tog Örebro Hockey till den historiska kvalserien som ledde laget till SHL. Nu har Norakillen Christopher Fish hittat en ny klubbadress.

Annons

Stribergsfostrade Norakillen Christopher Fish, 21, var en del av Örebro Hockeys succélag våren 2013, på lån från Linköping, men hämtades tillbaka av LHC samma kväll som Örebro säkrade sin plats i den kvalserie som tog laget upp i SHL.

Senaste säsongen pendlade Fish återigen mellan spel i SHL och allsvenskan, med Linköping respektive Mora, men fick sedan inget förlängt kontrakt med LHC. Nu är det klart att han i stället fortsätter i Mora, som Moras spelare.

Och då höjer också Moras nya tränare Jeremy Collitons förväntningarna på Fish, som inte gjorde något vidare avtryck under sin senaste sejour i dalaklubben.

– På grund av alla våra skador fick han spela i våra två första femmor. Han var bara 20 år och fick ett för stort ansvar direkt, vilket gjorde det tufft för honom. Men nu är han med från början och vi ska få honom att utvecklas här, säger Colliton till Dalarnas tidning.

Bland före detta Örebro Hockey-spelare kan också noteras att Patrick Yetman, som tvingades avsluta karriären efter en skada han ådrog sig i ett derby mot Bik Karlskoga 2012, fått ett nytt hockeyjobb. Han är numera scout på Newfoundland åt Yarmouth Mariners åt Yarmouth Mariners i den kanadensiska juniorligan MHL.

Och kanadensaren Matt Keith, som gjorde succé i Örebro säsongen 2011/12, är klar för Glasgowlaget Braehead Clan i den brittiska hockeyligan. Keith har skrivit på för två år i klubben, uppger Braeheads hemsida.

Mer läsning

Annons