Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orrsten sänkte Kumla

Division 1-derbyt mellan Kumla Hockey och Arboga slutade med seger för gästerna, som vann med 1-4 (0-2, 1-1, 0-1).
- Det kändes bra, vi hade kontroll på matchen, säger Arbogas lagkapten Fredrik Orrsten.

Annons
Fredrik Orrsten fick Kumla på fall.

Fredrik Orrsten spelade i Arboga mellan 2000 och 2004. Efter tre säsonger i Borås och tre i Örebro Hockey återvände han till Arboga den här säsongen

- Jag trivs jättebra. Det är skönt att spela hemma igen, jag har fem minuter till ishallen och kan spendera mer tid med familjen.

Lite bortskämdaMen det är skillnad att spela i division 1 jämfört med allsvenskan.

- Självklart. Vi får göra mer av arbetet själva än vi gjorde i Örebro. Där får spelarna allt upplagt åt sig, de är lite bortskämda, säger han och skrattar.

Träningstiderna är en annan skillnad.

- I Örebro tränade vi dagtid, jag var hemma vid 14-tiden på eftermiddagarna. I Arboga jobbar eller pluggar alla spelare, vi tränar alltid på kvällstid.

Kumla fick energiI matchen mot Kumla gjorde Fredrik Orrsten Arbogas två sista mål. 0-3-målet kom i en snabb spelvändning.

- Jag fick en perfekt passning av Anton (Holm) och blev fri med målvakten, berättar han.

Några minuter senare kom Kumlas tröstmål, som gjordes av Peter Bodin.

- Kumla fick energi av det målet och kom in mer i matchen. Men vi hade läget under kontroll.

Det fjärde målet gjorde Fredrik Orrsten i slutminuten. Arbogas Linus Rundgren åkte ut för slashing, då valde Kumla att ta ut målvakten Sebastian Johansson och spela sex mot fyra.

- Vi vann tekningen, jag fick pucken direkt och kunde slå in den i tom kasse.

För Arboga var det en viktig seger, laget klättrade upp från plats åtta till plats sex i tabellen.

- Det var skönt att vinna och få lite häng på topplagen. Vi vill bara med i övre halvan och fajtas om en fjärdeplats. Vi har kapacitet att spela jämt mot alla lag, förutom Vita Hästen som spelade ut oss rejält. Men de storsatsar och är i en egen division, säger Fredrik Orrsten, som vill passa på och berömma Arbogas klack. De hördes stundtals betydligt mer än Kumlas fans.

- Det är jättekul att de åkt hit för att kolla på oss, det är ett stort stöd.

Åhlund besvikenKumlas tränare Håkan Åhlund var besviken efteråt och visste inte riktigt vad han skulle säga.

- Vi gör egentligen en ganska bra match, men vi har inget flyt med oss. Oturen grinar oss i ansiktet, det är en tung uppförsbacke nu.

Kumla ligger nästsist med tre vinster på 13 matcher. De många förlusterna har enligt Håkan Åhlund fått spelarna att börja tappa självförtroendet. Kumla bygger för framtiden och har många juniorer med i laget, men även flera veteraner som Gustav Gräsberg.

- De erfarna spelarna gör ett jättejobb, juniorerna är också duktiga. Det låter som klyschor, men det är bara att jobba vidare på samma sätt som vi gjort hittills och träna hårt och tänka positivt.

Mer läsning

Annons