Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Passion fick Örebro på rätt spår

En total makeover - på två dagar.
Energi, glädje och passion var nyckelord när Örebro Hockey reste sig efter derbysmällen i onsdags och körde över Rögle med 5-2.

Annons
Jens Gustavsson.

- Ibland är det bäst att glömma taktik och bara minnas varför man en gång började med hockey - för att det är roligt. Nu hittacde vi tillbaka till glädjen, till passionen i vårt spel. Jag tycker att man kan säga att vi studsade upp med eftertryck, säger assisterande Örebro-tränaren Jens Gustavsson.

Jens och Peter Andersson hade stuvat om totalt i de tre första kedjorna.

- Tanken var att släppa lite slentrian-tänk som lätt kommer in om man match efter match spelar med samma gubbar. Nu valde vi att göra om på alla möjliga sätt, för att väcka spelarna, tvinga dem att tänka till och inspirera varandra i nya omgivningar. Samtidigt som Peter och jag också tog oss i kragen och lyfte oss ett snäpp i båset, säger Gustavsson.

Effekten var omedelbar, när Örebro kom ut och tryckte gasen i botten i första perioden. Marcus Weinstock och Jared Aulin svarade för varsitt vackert mål.

- Det var nästan så att man var lite orolig när vi bara fick med oss 2-0 från första perioden. Kunde varit mycket mer, säger Jens Gustavsson.

Örebro klev fram till 4-0 innan Rögle fick reducera två gånger, en gång i powerplay och en gång i boxplay.

- Men det blev aldrig oroligt, vi stängde perioden bra och i tredje var vi tillbaka i full kontroll. Efter 5-2 hade vi ju bud på många fler mål.

Nu väntar tio dagars juluppehåll, innan Örebro åker till Sundsvall i mellandagarna.

Mer läsning

Annons