Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peter: Det har tagit energi

Örebro Hockeys tränaren Peter Andersson har ägnat mycket tid åt att försöka hantera Conny Strömbergs situation i truppen.
–Jag skulle ljuga om jag säger att detta inte tagit energi, säger han.

Annons

Örebro tappar nu sin bäste poängmakare i den allsvenska toppstriden.

–Vad det betyder för oss får framtiden utvisa. Conny har onekligen vissa specialområden offensivt samtidigt som han inte är särskild bra i spelet bakåt. En vältränad Conny i form är givetvis en tillgång men det har varit så mycket annat runt omkring också.

Vad syftar du på?–Det här är ju inte första gången. Det har hänt om och om igen under hans tid i Örebro. Det hade inte behövt vara så eftersom vi försökt stötta med allt vi kan. Men han har visat att han inte vill ha den hjälpen. Tyvärr. Det är jättetråkigt att vi hamnat i det här läget.

Har det tagit mycket av din energi?–Jag skulle ljuga om jag sa något annat. Jag gillar hans positiva egenskaper, men det händer så mycket annat som inte är bra för hans hockey och påverkar en trupp.

Peter Andersson tycker det fanns detaljer i Örebros bottennapp mot Mora som visade att laget var klart stört av turbulensen kring Conny Strömberg matchdagen.

–Vi gör en dålig första period men spelar sedan ganska okej. Ändå är vi inte riktigt där med fullt fokus när lägena dyker upp på isen.

–Som lag och klubb måste vi nu ändå vara professionella och visa att vi kan ta nya tag, trots det tråkiga som hänt.

Fakta är också att Örebro vunnit fyra av dem fem matcher Conny Strömberg saknats denna säsong. Någon akut ersättare lär därför inte vara på ingång.

–Jag tycker faktiskt vi har en bra och bred trupp när alla är friska och fokuserade på uppgiften. Det har varit mycket snack om Conny Strömberg, men vi saknar faktiskt lika mycket skadade spelare som Fredrik Orrsten, Markus Andersson, Robin Olsson och Christoffer Norgren. Får vi bara tillbaka dem så ser allt bättre ut.

Mer läsning

Annons