Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peter lättad över bruten svit

En andraperiod som gav skrämselhicka.
Men Örebro Hockey red ut stormen och tog första hemmasegern på fyra försök, och slog till på köpet ärkerivalen Västerås med 3–2.
– Vi var illa ute i andra, men det var grymt viktigt att få vinna, säger tränaren Peter Andersson.

Annons
Peter Andersson nöjd med derbysegern.

Örebro ägde första perioden, Västerås den andra. En sen utvisning, 19.55, på Vik på grund av ett felaktigt byte gav Örebro chansen att avgöra i förlängningen. Den tog Alexander Deilert.

– Det var ett olyckligt byte, men helt korrekt av domaren, säger Vik-tränaren Mats Walltin.

Peter Andersson var tydligt lättad över att hans lag bröt förlustsviten på hemmaplan.

– Det syntes att spelarna var påverkade, det var nervöst och slarvigt. Vi fick försöka lyfta dem i båset, där vi tryckte på att vi måste våga, våga, våga, säger Peter.

”Zajkowski räddade oss”

Han konstaterade också att om Västerås fått utdelning på de chanser som hemmalaget bjöd på i andra perioden hade det blivit jobbigt.

– Zajkowski i målet räddade oss då. Skönt att han kom upp med en riktigt bra match igen. Och lite fick vi tillbaka från mötet i Västerås, då vi var överlägsna i spelet men deras målvakt vann matchen åt dem.

Jon Palmebjörks två mål gladde också tränaren.

– Jag har väntat på att det ska lossna för Jon. Hoppas det gör det på allvar nu.

Palmebjörk nöjdPalmebjörk själv var av förklarliga skäl nöjd efteråt. Speciellt med tanke på att han i de tidigare matcherna varit förpassad till fjärdekedjan. Mot Västerås fick han dock förtroende i andrafemman sedan Adrian Foster och Stefan Söder försvunnit från laget.

– Jag ville verkligen ta chansen och leverera. Konkurrensen bland våra forwards är hård så det gäller att kämpa för att få förtroende, säger Palmebjörk.

Mer läsning

Annons