Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peter sågar sina backar

1-4-förlust mot Mora.
Då sågar tränaren Peter Andersson sina fyra toppbackar – och tänker tvinga dem se Moramatchen på video.
– En del behöver nog få se hur mjuka de är i spelet, säger han.

Annons

Solklara målchanser och öppna mål missades framåt.

Men det var framför eget mål som Örebro Hockey förlorade matchen mot Mora.

Det var Örebrotränaren Peter Anderssons analys efter 1-4-torsken.

– Det är lite typiskt när Emil Kåberg och Martin FIlander var våra bästa backar, de spelade enkelt och noggrant. Det var våra etablerade backar som föll ur ramen, säger han.

Till exempel var toppbacken Peter Andersson inne på tre baklängesmål.

"För mjuka"

– Vi var alldeles för mjuka, vi stod bara och tittade på bredvid dem och de fick slå in returer och passningar. Det håller inte på den här nivån och det borde några av våra spelare känna till, dundrar Andersson och fortsätter:

– Alla deras mål var bjudningar från vår sida. De tre första var omställningar, men vi hade med folk hem. Trots det fick de komma med sina genomspel som de vill. Man kan inte bjuda varken Mora eller något annat lag på den här mjukheten, man måste vara rejäl framför mål.

Nu tar Peter med sig sin dvd-kopia av matchen hem till Örebro, och i dag kan Örebrospelarna se fram emot en mindre rolig stund framför teven.

– Nu ska vi åka hem och analysera det här och visa videon för killarna. En del behöver nog få se hur mjuka de är i spelet. Jag tror det sitter i skallen, att det handlar om fokuseringsbiten, och nu måste vi försöka hitta rätt igen, säger Andersson.

Mer läsning

Annons