Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peter stannar i Örebro Hockey

Succétränaren Peter Andersson blir Örebro Hockey trogen de närmaste åren.

Annons

– Tanken är att jag tränar i två år till, och att jag sedan går över i någon annan roll, typ sportchef, i klubben, säger Peter Andersson.

Han kom hem till Örebro från Malmö under förra säsongen, och lotsade tillsammans med Lars ”Mozart” Andersson laget genom allettan och kvalserien till allsvenskan.

Och första säsongen i allsvenskan gav nytt kontrakt, vilket också var målsättningen.

–Det känns väldigt spännande att vara med vidare på den här resan. Vi har just startat den, och ska försöka utveckla laget och klubben vidare mot högre mål, säger Peter.

Kan du redan nu se en målsättning för nästa säsong?

–Nja, det är ju svårt innan vi vet hur laget kommer att se ut. Men det är klart att vi ska sträva efter att ta ett steg till och bli lite bättre än i år.

Play off-tankar?

–Ja, det är klart att vi vill spela play off.

På spelarsidan är det redan klart att allsvenskans poängkung Conny Strömberg förlänger sitt kontrakt.

–Vi har ett bra läge nu. Jag tror att vi kan få behålla de spelare vi vill ha kvar, och att vi dessutom är attraktiva för nya spelare. Vi har spelat en positiv hockey, och det gör det alltid intressant att komma hit. Och det är mycket på gång med hallen, vilket förhoppningsvis i förlängningen kan ge bättre ekonomiska möjligheter. Samtidigt är vi i år ute i god tid med att scouta tänkbara nyförvärv. Det är sju månader till seriestart.

Mycket talar också för att Lars ”Mozart” Andersson blir kvar i klubben.

Mer läsning

Annons