Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poängkung lämnar Lindlöven – spelade med Örnen

Patrik Säfström lämnar Lindlöven. I tisdags spelade den förre Örebro Hockey-spelaren i stället med Örnen – och nu öppnar han för en fortsättning i division 3-laget.

Annons

Det är det civilia arbetet som gör att Patrik Säfström nu lämnar Lindlöven.

Örebroaren flyttar till Stockholm och börjar nästa vecka en ny tjänst som projektledare på Nercia, där han bland annat ska sälja sponsring åt AIK Fotboll och Nordea masters.

– Jobbet kommer i första hand nu. Sedan kanske jag går till någon klubb i Stockholm nästa säsong, vi får väl se. Kanske något division 2-gäng till att börja med, säger Säfström.

Men helt har Säfström inte släppt hockeyn sedan avskedet från Lindlöven. Han har skrivit över sig till division 3-laget Örnen från Örebro, och i tisdags gjorde han debut för sin nya klubb. Gjorde 1–0-målet i powerplay och spelade fram till det matchavgörande målet minuten före slutet i 3–2-segern mot Sala. En seger som tog Örnen över playoffstrecket mot division 2-kval.

– Skönt att visa att man kan leverera i division 3 också. Det var lite skillnad jämfört med division 1. I tempot, men framför allt i passningsspelet. Det är många bra gamla hockeyspelare i Örnen och ett jätteskönt gäng, men de tränar kanske inte så mycket, säger Säfström som öppnar för fler matcher med division 3-gänget.

– De har ju några matcher åt Stockholmshållet framöver, och passar det kan jag tänka mig att vara med, absolut.

Säfström avslutar en 3,5-årig sejour i Lindlöven med 135 poäng på 137 matcher. Största framgången kom vintern 2012/13, då han bildade division 1-Sveriges hetaste kedja med Simon Jellvert (nu bandyspelare i ÖSK) och Niklas Ottosson (nu i brittiska Coventry Blaze) som tillsammans noterades för 115 poäng. Vintern 2008/09 gjorde Säfström, som junior, 13 matcher med Örebro Hockey i division 1.

I vinter har Säfström gjort nio poäng på 20 matcher för Lindlöven.

Mer läsning

Annons