Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poängkungen borta: "Axelskadad"

Bik Karlskoga har inte vunnit utan Pathrik Westerholm i laget i vinter. Nu står det klart att han missar även fredagskvällens bortamatch mot Södertälje.

Annons
Pathrik Westerholm

Det är Bik Karlskogas egen hemsida som bekräftar att Westerholm, som blev skadad i första perioden av annandagens bortamatch i Mora, missar morgondagens bortamatch mot Södertälje.

"Pathrik Westerholm är fortfarande under rehab för sin axelskada", skriver klubben.

Ett tungt avbräck för Bik som förlorat de två matcherna där Westerholm inte kunnat spela – 1–3 mot Mora och 0–1 senast mot Timrå.

Positivt dock för Bik att Westerholm ser ut att kunna vara tillbaka redan på måndag. "Om allt klickar och man har lite tur så kan han medverka mot Björklöven", skriver klubben.

Med Westerholm borta och bara två gjorda mål på senaste tre matcherna väljer Bik-tränaren Lenny Eriksson att kasta om rejält inför matchen mot Södertälje. Henrik Larsson tar Niklas Roest plats som center i förstakedjan, Roest får spela med Daniel Wessner och Johan Nilsson i tredjekedjan och Fredrik Höggren flyttas ned i en fjärdekedja med Björn Kindahl och Martin Sandgren. Anton Holm, som tidigare bildat andrakedja med tvillingarna Westerholm, startar som 13:e forward.

– Målproduktionen har som bekant varit sämre den senaste tiden. Vi väljer att spela "Henke" mellan "Björka" och "Näsa", det har han gjort förr och gjort det riktigt bra. Roest får nu chansen som ytterforward med Wessner och "Nisse", vi hoppas att han kan släppa lös och utnyttja sin fart ordentligt, säger assisterande tränaren Tobias Thermell till klubbens hemsida.

Morgondagens motståndarna Södertälje saknar David Pastrnak, Robert Carlsson och Emil Billberg och ligger sist i tabellen, åtta poäng från fast mark och 29 bakom serieledande Bik, men har å andra sidan gjort klart med en ny huvudtränare i Andreas Johansson, som fick lämna Färjestad för en månad sedan.

Mer läsning

Annons