Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Positiv premiär för Bofors

Första träningsmatchen brukar inte se något vidare värst ut. Men Bofors IK:s insats mot Skövde såg faktiskt förvånansvärt bra ut.
Redan nu kunde man skåda att en ny superkedja verkar ha fötts.

Annons

– Det här var lite bättre än vad jag hade vågat hoppats på, sa Boforstränaren Sam Hallam efter 4-1-segern.

Det brukar kunna dröja en bra stund på försäsongen innan man som åskådare kan se några speciella prestationer i positiv bemärkelse.

Därför var Bofors träningsmatch mot Skövde någonting som var över förväntan.

Skövde tog ledningen

Visserligen tog Skövde ledningen i början av matchen men innan den första perioden var över hade formationen med nyförvärven Mikael Lidhammar, Markus Persson och Daniel Wessner presenterat sig för första gången.

Markus ”Lill-pajen” Persson åket in med pucken i zonen och med ett rappt handledsskott satte han 1-1 bakom en chanslös Skövdemålvakt.

Spelet i den första perioden var på intet sätt fantastiskt men ju längre matchen led desto bättre blev också BIK.

Lidström nätadeAndra perioden var bra drygt sex minuter gammal när den nämnda formationen var inne och snurrade i anfallszonen. Till slut störtade backen David Lidström upp och gjorde 2-1.

3-1 stod Fredrik Höggren för med bara 30 sekunder kvar av den andra perioden.

I tredje perioden gjordes bara ett mål och det kom, förstås, från succéformationen. Denna gång var det Daniel Wessner tur att stänka in pucken i ett fritt läge.

– Den kedjan hade verkligen en tyngd i sitt spel. De var intensiva och hade en hög fart i spelet, berömde Hallam.

Nöjd med ungdomarna

BIK-tränaren var också nöjd med ungdomskedjan bestående av Marcus ”Lillis” Nilsson, Dennis Sättermann och Carl Berglund som fick istid i stället för Linus Persson, Tobias Thermell och Kristofer Näslund efter halva matchen.

– Det är inget lätt skede att komma in i så där efter en halv match. Men det var fantastiskt kul att se dem. De körde på riktigt bra.

Hallam hittade han mycket han gladde sig åt.

På fredag möter BIK norska Stjernen i Lysekil. Efter det väntar en vecka utan match. Men spelarna kommer inte direkt att vila sig i form...

– Från och med lördag kommer det att bli den tuffaste perioden på is under säsongen, avslutade Hallam.

Mer läsning

Annons