Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PR-experten: ”Behöver inte vara fel att ändra ett beslut”

Conny Strömberg uppges vara nära en comeback i Örebro Hockey – mindre än 14 dagar efter att klubben avbrutit samarbetet.
Den plötsliga vändningen lovordas nu av PR-experten Johanna Look.
– Det behöver inte vara fel att ändra ett beslut, säger hon.

Annons

NA berättade på webben i lördags att Örebro Hockey plötsligt har öppnat dörren igen för ratade stjärnan Conny Strömberg, som efter en rad incidenter kopplade till alkohol fick sitt kontrakt avbrutet.

Det slutgiltiga beskedet fick Strömberg i direktsänd tv när Örebro mötte Mora i allsvenskan.

14 dagar efter avskedet tyder nu en hel del på att Strömberg, som är beredd att genomgå ett behandlingsprogram, är på väg att återvända till den allsvenska tabelltvåan. Redan tidigt den här veckan kommer med största sannolikhet ett besked om Strömbergs framtid att bli officiellt.

"Känslig fråga"– Det finns ingen överenskommelse i dagsläget. Conny har kontrakt med oss säsongen ut och på något sätt kommer vi att fatta ett beslut den här veckan om hans framtid. Det är en känslig fråga med många inblandade, säger tillträdande klubbdirektören Anders Fensby.

Om fallet blir att Örebro tar tillbaka poängkungen hyllas initiativet av PR-konsulten Johanna Look, projektledare på ansedda Westander i Stockholm.

Riskerar klubben att tappa i trovärdighet om man ändrar sitt beslut så snabbt?– Det behöver inte vara fel att ändra ett beslut, Vid en kris bör man lägga korten på bordet, berätta vad man vet och redovisa hur man tänker agera för att hantera frågan. Men det senaste beskedet från Anders Fensby är att det inte finns någon överenskommelse. Det blir alltför otydligt när såväl sportchefen Lars Andersson som Örebro Hockeys ordförande Claes E Hallqvist och den tillträdande klubbdirektören Anders Fensby uttalar sig i olika sammanhang. Och dessutom utan något samstämmigt budskap. En talesperson och ett budskap skapar tydlighet och minskar grogrunden för spekulationer.

Tror du en spelare påverkas av att få sparken men kort efteråt tas tillbaka igen?– Att få oklara besked om sin anställning skapar säkert hos de allra flesta en känsla av otrygghet. Det är viktigt att en arbetsgivare står för rak och öppen kommunikation. Tydliga spelregler är viktigt, både på hockeyplanen och i arbetslivet.

Johanna Look, PR-expert.

Mer läsning

Annons