Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rahm: "Det var ett muntligt löfte"

Örebro Hockey vill inte kännas vid något löfte om att släppa Robin Rahm till elitserien. Målvakten själv hävdar motsatsen.
– De sa att de inte skulle sätta några käppar i hjulet för det, säger Rahm till NA.

Annons

Robin Rahm har varit Örebros spelare i två månader och i går valde klubben att offentliggöra affären på sin hemsida. Detta med anledning av att Brynäs visat intresse för målvakten – som enligt uppgifter till Expressen ska ha fått ett muntligt löfte om att släppas till en elitserieklubb.

Örebro tillbakavisar uppgifterna – men Rahm säger motsatsen till NA.

– Jag vet vad som är sagt från Örebros sida. Det var ett muntligt löfte, men det var ingen klausul eller så, säger han.

Vem gav dig löftet?

– Det var den som skrev kontraktet för Örebro. Det får ni höra med dem om.

Varför skrev ni inte in det i kontraktet?

– Jag vet inte varför. Men de sa att de inte skulle sätta några käppar i hjulet för det. Jag har haft sådana löften förut.

Hur går du vidare?

– Jag har ingen aning. Men jag har kontrakt med Örebro och är Örebros spelare, så jag är inställd på att spela i Örebro.

Var vill du spela?

– Jag vill spela så högt upp som möjligt, sedan får vi se om det är elitserien eller toppen av allsvenskan som är det som är möjligt.

Det var Robin Rahm som, i samråd med Örebro, ville hemlighålla affären som undertecknades redan i mitten av april.

– Eftersom jag ändå inte får vara med och träna med laget kändes det som att det var lika bra att vänta lite närmare datumet. Men nu ville Örebro gå ut med det och det var okej, säger Rahm.

För två år sedan blev Rahm dopningsavstängd för att ha brukat anabola steroider. Fram till att avstängningen hävs den 3 augusti håller han sig i form på egen hand.

– Just nu är det mycket fysträning och en del kondition. Man kan ju säga att jag har haft flera försäsonger i rad nu, säger Rahm, som tidigare under avstängningen bland annat har tränat kampsporten MMA.

Mer läsning

Annons