Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ramlade i båset – fördes till sjukhus

Matchen mot Enköping blev en skräckupplevelse för Lindlövens tränare Staffan Tholson.
Han ramlade i båset och fick föras till sjukhus med befarad hjärnskakning.

Annons

Förlusten på straffar mot Enköping var bara en av två smällar som drabbade Staffan Tholson under onsdagens division 1-möte i Lindehov. Värre var att han i första perioden föll handlöst och slog huvudet i båsgolvet. Assisterande tränaren Tomas ”Osten” Östlund berättar:

– Han var uppe och gick på bänken när den tippade över och välte. Först blev jag livrädd för det var en rejäl smäll. Men han reste sig direkt och sa att han var okej.

Händelsen inträffade i slutet av den första perioden och Tholson fortsatte att coacha laget i den andra.

– Jag hade lite koll på honom och såg att han stod och lutade sig mot väggen. Så tappade han färg i ansiktet och såg medtagen ut. Jag frågade om allt var okej och han sa: ”Nej, det är åt helvete”. Då var det inte mycket att fundera på och Henry Nordlund från sportgruppen körde upp honom till akuten.

Tomas Östlund åkte dit efter matchen för att kolla till sin tränarkollega.

– Allt tyder på att det var en hjärnskakning och de gjorde alla möjliga tester på honom. Det ska inte vara någon större fara och han fick åka hem senare under natten. Jag har inte pratat med honom i dag men jag ska göra det lite senare när han har fått sova ut lite.

Förhoppningen är att Tholson ska vara tillbaka i båset redan till söndagens match mot Hudiksvall.

– Det blir nog svårt att hålla honom borta. Men han ska nog inte vara uppe på bänken och klättra. Och vi får tillkalla skyddsombud som ser till att bänkarna skruvas fast, säger Östlund och skrattar.

NA har sökt Staffan Tholson.

Mer läsning

Annons