Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ridderwall klar – för succélaget

Förre Örebro Hockey-målvakten Stefan Ridderwall lämnar tyska högstaligan och Düsseldorf – och flyttar hem till Sverige igen.

Annons

Det har ryktats under ett tag, och på måndagen blev det klart: Stefan Ridderwall har skrivit på för Rögle. 26-årige Ridderwall presenterades på Rögles hemsida tillsammans med centern Jesper Jensen som förra säsongen gjorde 38 poäng i grundserien för Karlskrona och åtta poäng i playoffserien.

– Jensen är i mitt tycke en av seriens absolut bästa forwards och Ridderwall är en erfaren målvakt med hög potential som utvecklats mycket i tyska ligan, säger Rögle sportchef Anders "Masken" Carlsson till hemsidan.

Ridderwall säger själv till hemsidan:

– Rögle var mitt förstahandsval. När jag träffade "Masken" fick jag en bra känsla och jag har många kompisar som spelat i Rögle genom åren och alla har trivts jättebra i klubben. Som spelare hatar man att komma till Lindab arena och nu får jag se fram emot att ha publiken med mig som hemmamålvakt istället.

Rögle överraskade stort 2013/14. Blev förvisso "bara" sjua i allsvenskan och tog den sista platsen till playoffserien – men där tog Rögle 17 av 18 poäng och nådde kvalserien. Där var Rögle snubblande nära att nå SHL, men slutade trea på 17 poäng. Samma poäng som Djurgården, som tog andraplatsen bakom Örebro på 21 pinnar, men med futtiga två måls sämre målskillnad.

Stefan Ridderwall, son till legendaren Rolf "Riddarn", kom till Örebro Hockey inför den allsvenska säsongen 2012/13. Han hade meriter från dåvarande elitserien i såväl Djurgården som Timrå. Men redan den 26 december 2012, efter att ha misslyckats med att övertyga och bland annat ha brutit tre matcher med krampkänningar, fick Ridderwall sparken från Örebro. Han avslutade säsongen med en stark sejour i Oskarshamn som nådde playoffserien.

Den nyss avslutade säsongen tillbringade Ridderwall i tyska högstaligan och Düsseldorf där han stod 21 matcher och jobbade ihop en räddningsprocent på drygt 90. Düsseldorf blev dock 14:e och sist i grundserien.

Mer läsning

Annons