Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rösta: Hockeytränaren till attack mot Örebropubliken

Örebro Hockeys tränare Peter Andersson är på krigsstigen, och backar upp ÖSK-kollegan Sixten Boströms kritik mot publiken till 100 procent.
– Nu kan folk inte klaga på resultaten – vad ska vi göra för att få hit er?

Annons
Peter Andersson blir kvar i Örebro ett år till.

Frågan är riktad till örebroarna. Peter Andersson har inget svar.

– Nej, och jag är konfunderad. Med den stampublik vi har i dag går det inte att bedriva den verksamhet vi har idag, inte i längden. Vad jag vill veta är om vi gör något fel, vad vi kan göra för att få folk till matcherna, säger Peter.

Örebro Hockey snittar drygt 1 700 åskådare. Den är en marginell ökning jämfört med fjolåret.

”Vi behöver ha svar”

– Jag har hört diverse olika ursäkter för att inte gå på hockey sedan jag kom hit. Först var nivån för låg, sedan låg vi inte tillräckligt högt i tabellen. Nu ligger vi etta och tvåa – räcker inte det? Det talas om hockeykultur i stan, och jag vet att det genuina intresset funnits. Nu undrar jag om det försvunnit. Vi behöver ha svar, säger Andersson.

Många drar sig för att gå dit för att hallen är kall och en byggarbetsplats?

– Ja, och det är väl ett argument. Men om man är intresserad av bra hockey så borde det inte spela en så stor roll. Om det är därför man går på hockey kan man ju åka runt och titta på hallar, säger Örebro-tränaren ironiskt.

Peter Andersson menar att Örebros fortsatta satsning mot etablering i allsvenska toppen och i förlängningen elitserien är i fara om trenden står sig.

– För att de ska vara hållbart på sikt så måste vi upp på en stampublik över 2 500, och helst mer än så. När mindre klubbar på mindre orter och med sämre resultat har större publik, då undrar jag hur det står till med intresset i Örebro.

Tycker du att ni från klubbens håll gör vad som kan göras för att locka publik, bortsett från det sportsliga?

– Det vet jag inte, men jag vill gärna veta. Den nya hallen är inte klar förrän till nästa säsong, det kan vi inte göra något åt. Men om det finns något annat vi kan bidra med för att fler ska komma och se oss så vill vi gärna veta det.

Mer läsning

Annons