Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Saknade det lilla extra"

I lördags lyckades Bik Karlskoga vända 0-2-underläge till seger mot Örebro Hockey. I kväll var det inte ens nära.
- Vi saknade det lilla extra, säger Bik-tränaren Sam Hallam.

Annons

Det var derbyt där Bik Karlskoga hade allt att förlora. Och gjorde det.

Efter en inledning på kvalserien som chockat hockey-Sverige hade Bik chansen att ta ett jättesteg mot elitserien, men kom ut passivt och hamnade i 0-2-underläge på mindre än nio minuter.

- Det märktes direkt från start att vi var passiva och gav Örebro det där utrymmet man absolut inte får ge något lag, säger Biktränaren Sam Hallam och fortsätter:

- Det var den förväntade matchbilden, egentligen. Det har varit skriverier under dagen om spelare ut (Conny Strömberg, Emil Kåberg), och  nya gubbar in och så det här inget att förlora-läget. De ville köra och spela för sin heder.

Bik blev överkört första tio minuterna. Tog timeout och tog sig, via lite tuffare tag, in i matchen. Men någon utdelning blev det inte. Istället gjorde Marcus Weinstock 3-0 i inledningen av andra perioden och när Bik aldrig fick hål på Nicklas Dahlberg rann matchen ur händerna på Karlskogaspelarna.

- Allt som allt saknades det lilla extra, både i närkamper och avslutningslägen i dag. Men det är ny match på torsdag, det är bara att fokusera på den, säger Hallam.

Mer läsning

Annons