Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Samarbetet gör inte Örebro till ett farmarlag"

Örebro Hockey inleder samarbete med storklubben Färjestad.
– Samarbetet gör inte Örebro Hockey till ett farmarlag, säger ÖHK:s klubbdirektör Anders Fensby.

Annons

Anders Fensby och tränaren Peter Andersson träffade för en tid sedan ledningen för Färjestad för att diskutera hur ett eventuellt samarbete skulle se ut. Och nu börjar det att utforma sig, dels handlar det om den organisatoriska biten där Örebro kan dra stor lärdom – men också den sportsliga biten. Tanken är att spelare ska kunna vandra mellan lagen. Enligt Färjestads sportchef Thomas Rundqvist är det aldrig fel att samarbete med ett topplag i allsvenskan.

– Det är bara att titta på hur de använt och utvecklat sådana spelare som andra elitserielag skickat dit. Apropå att det är viktigt att skicka spelare till en klubb där de får speltid och tas väl om hand, säger han till Värmlands Folkblad. 

Men att Färjestad ska diktera villkoren helt och hållet är inte aktuellt menar Örebro Hockeys klubbdirektör Anders Fensby.

- Samarbetet gör inte Örebro Hockey till ett farmalag utan detta är ömsesidigt samarbete som gynna båda klubbarna, där Örebro Hockeys ambitioner och målsättningar om att nå elitserien är orubbade, säger han till Örebro Hockeys hemsida.

Läs mer i lördagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons