Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säsongens viktigaste - igen

Två raka segrar har gett Bofors vittring.
I kväll väntar en ny ”måstematch” mot Västerås.

Annons

– Senast sa vi att det var årets viktigaste match. Det säger vi nu också, säger tränaren Sam Hallam.

För en dryg vecka sedan såg Bofors ut att vara mer eller mindre borträknat från playoffstriden. Men två trepoängare mot Tingsryd och Almtuna har vänt läget.

I kväll kommer Västerås, närmast före i tabellen, till Nobelhallen. Västmanlänningarna har förstärkt med två importer, slovakerna Lubomir Vaic och Jaroslav Jabrock, i jakten på playoffplatserna.

– Det kommer bli toktajt, säger Sam Hallam.

– Vi måste upp i samma intensitet som de kommer ha. Västerås är ett jäkligt gediget lag som sällan gör några riktigt dåliga matcher.

Wessner helt återställdI Bofors ska nu Daniel Wessner vara helt återställd efter den knäskada som har hållit honom borta från matchspel i nästan en månad.

– Han gjorde de sista testerna häromdagen. Klarar han av att sparka bredsidor på en medicinboll så ska han klara av spel också, säger Hallam.

Värre är det för veteranerna Kristofer Näslund och Tobias Thermell. Thermell gjorde en oväntat tidig comeback efter sin knäskada, men har nu åkt på ett bakslag. I dag träffar han läkare för en närmare undersökning. Läkarbesök väntar även för Näslund, som åkte på en smäll mot Troja-Ljungby för dryga två veckor sedan.

Undersöks igen– Röntgenundersökningen visade ingenting, men han har fortfarande ont. Nu vill han reda ut ordentligt vad det handlar om.

Frågetecken finns också för Peter Wennerström som är sjuk. Bofors kommer till spel med åtta backar och fyra kedjor.

– Kan ”Pecka” spela så blir det en del omkastningar. Det enda som är klart är att Andro Michel står, säger Hallam.

Mer läsning

Annons