Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SHL-debut för ännu en Örebrojunior

Ännu en örebroare gör debut i SHL den här veckan. I morgon är det dags för 18-årige Gabriel Carlsson i Linköping. 

Annons

Slutspelsjagande Linköping möter i morgon fredag jumbolaget Modo på hemmais. Med i Linköpings trupp finns då en örebroare som gör debut i SHL.  Det är junioren Gabriel Carlsson, 18 år, och uppvuxen i Örebro. Han  kommer enligt egen utsago bilda backpar med Carl Dahlström.

– Det kommer bli skitskoj att köra inför en större publik. Jag är ju lite nervös men det kommer släppa när man går ut på isen, säger Gabriel Carlsson till NA.

Det är backbrist i Linköping för tillfället. Två ordninare backar är skadade och det öppnar alltså för 18-åringen som flyttade till Östergötland när han började hockeygymnasiet 2012.

– Jag fick veta att jag ska spela i dag innan träningen. Det blev väl lite som en chock men jag hade det ju ändå lite på känn eftersom två backar var borta, säger han.

Den storväxte örebroaren har hunnit med 20 juniorlandskamper och har denna säsong spelat 31 matcher för Linköpings J20- och J18-lag.

Så sent som i tisdags var det SHL-debut för en annan utflyttad Örebrotalang. August Gunnarsson spelade i Färjestads segermatch borta mot Skellefteå.

Mer läsning

Annons