Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SHL-målvakten: "Bik helt klart intressant"

Ryktet har cirklurat ett tag. Nu bekräftar SHL-målvakten Robin Rahm själv att han är nära Bik Karlskoga.

Annons
Robin Rahm.

Efter att på tre säsonger avverkat tre succémålvakter i Daniel Bellissimo, Joel Gistedt och Justin Pogge – och tappat dem till SHL – är Bik Karlskoga nu nära att göra klart med en ny förstekeeper.

Det handlar om Robin Rahm.

I en intervju med nwt.se bekräftar Rahm att han är nära att skriva på för den hockeyallsvenska klubben.

– Bi Karlskoga är helt klart intressant för mig. Det är min agent som skött alla kontakter med klubbarna och det är flera som varit aktuella. Men jag vet att Bik Karlskoga och AIK visat intresse för mig, och det är två alternativ som jag tycker har sett riktigt spännande ut för min fortsatta utveckling, säger Rahm till tidningen, och fortsätter:

– I första hand vill jag få ett bra avstamp och möjligheten att spela så många matcher som möjligt. Så för framtiden och min fortsatta karriär är det viktigt att jag i det här läget fattar rätt beslut.

Robin Rahm, som i två år var dopningsavstängd efter att ha använt anabola steroider, skrev efter avstängningen på för Örebro Hockey, men spelade aldrig några matcher för klubben.

Efter att ha varit klar för klubben från mitten av april till slutet av juni 2012 bröt Rahm kontraktet och gick i stället till SHL-klubben Brynäs, eftersom Örebro då spelade i allsvenskan.

I Brynäs har det dock inte blivit någon succé. 30 matcher i målet på två säsonger och en räddningsprocent konstant en bra bit under 90 gjorde att han i början av december 2013 lånades ut till Malmö, där han blev kvar resten av säsongen. Där blev det 22 matcher i allsvenskan och kvalserien.

Nu har Rahms kontrakt med Brynäs gått ut.

Bik Karlskoga saknar en målvakt och en back innan truppen till säsongen 2014/15 är klar.

Mer läsning

Annons