Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadedrabbat Bik föll stort

Åtta spelare borta – då föll Bik Karlskoga med 4–7 mot Mora. Och nu ska laget spela ytterligare tre träningsmatcher på tre dagar. "Dålig tajming", säger tränaren Lenny Eriksson.

Annons
Carl Berglund fick matchstraff.

Daniel Wessner, Fredrik Ericson, Anton Holm, Martin Sandgren och Anton Karlsson saknades på förhand på grund av skador och sjukdomar.

Lagkaptenen Martin Thelander fick kliva av med kramp, Björn Kindahl blev illamående och kastade in handduken och Carl Berglund tog en boxningsmatch med Tomas Larsson (känd från twitterhånet och rövhålsattacken mot Karlskoga) som gav båda matchstraff i mitten av andra perioden.

Då hade Bik bara 16 utespelare kvar – och hade redan hamnat i underläge med 1–7 mot Mora i finalen av Strandtorget cup i Lillehammer.

– Det blev tufft med nya skador och matchstraff på det som redan var hopplappat. Vi hanterade inte situationen på något bra sätt och tappade fokus, säger Bik-tränaren Lenny Eriksson som lyckades fylla sina spelare med ny motivation.

– Vi ville markera att hur jäkla illa det än ser ut så slutar vi inte spela. Vi peppade spelarna och de gick ut och gjorde tre raka mål. Vi vann tredje perioden både spel- och resultatmässigt. Vi visade vad vi går för, både för oss själva men även för Mora. Det var en dålig dag på isen, men en viktig grej vi tog med oss är att vi aldrig ger upp.

Niklas Roest gjorde Biks första mål, Patrik Vesterholm, Henrik Björklund och Ponthus Vesterholm de tre från 1–7 till 4–7, vilket också blev slutresultatet.

I målet gjorde 18-årige Emil Kruse sin andra match, och trots att han släppte in sju av de 18 första skotten fick han beröm av Eriksson.

– Det var en tuff match för honom, men han vek inte ned sig. Trots 7–2-underläge inför sista perioden ville han kriga vidare. Det var ett karaktärsprov på hög nivå och i sista perioden höll han nollan, säger Bik-tränaren Lenny Eriksson.

– I första perioden gjorde de mål på allting. Där kunde det lika gärna varit 3–3 istället för 1–3, det var halvdåligt från båda håll. Sedan gjorde vi en riktigt dålig andraperiod där de gjorde mål på en massa osannolika sätt, och då menar jag inte på grund av vårt målvaktsspel.

Träningsmatchen var andra av fem på åtta dagar för Bik. Härnäst väntar Skellefteå på måndag och sedan ett dubbelmöte med just Mora, borta på onsdag och hemma på fredag.

Ett tufft schema med tanke på Biks prekära skadeläge.

– Vi får inventera personalen i morgon och vila ut. Det är lite dålig tajming att vi åkt på så många skador på en gång, att det klumpat ihop sig under en period med så många matcher. Men bättre att ta det nu än som i fjol när vi åkte på allt i februari och mars, säger Lenny som dock inte är oroad för att någon av spelarna ska missa seriepremiären mot Oskarshamn om 2,5 veckor.

– Det ska inte vara någon fara med någon. Inte ens med Wessner, hans knäoperation var bara ett standardingrepp.

Mer läsning

Annons