Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skador stör Bofors uppladdning

Bofors får klara sig utan nyckelspelarna Kristofer Näslund och Eetu Qvist i kvällens match mot Skövde. Värst ställt är det med knäskadade centern Qvist.

Annons

– Matchspel under de närmaste veckorna är nog inte aktuellt, säger Qvist.

Hockeysäsongen har knappt hunnit börja. Men redan nu har alltså Bofors IK drabbats av skador på två spelare som är tilltänkta att producera poäng i vinter.

27-årige finländaren Eetu Qvist har ådragit sig en knäskada och förra årets poängkung, 35-årige veteranen Kristofer Näslund, gäckas av en fotskada.

Enligt Bofors huvudtränare Sam Hallam är det värst ställt med Qvist.

– I Qvists fall jobbar vi på en lite längre tidshorisont. Med Näslund är vi fortfarande i första fasen. Han kanske vi kan ha tillbaka i slutet av veckan eller i början på nästa, säger Hallam.

Qvist säger så här om sin skada:

– Jag vet inte riktigt hur det är nu eftersom vi inte magnetröntgat knäet. Just nu kör jag rehab och det blir bättre och bättre för varje dag. Det är det viktiga. Sen får vi se hur det går.

Qvist kan säga så pass mycket att det inte lär bli något matchspel inom de närmaste veckorna.

– Det är nog inte aktuellt.

Frågan är hur länge ”de närmaste veckorna är”. För om 24 dagar spelar Bofors seriepremiär hemma mot Oskarshamn.

Är du orolig över att missa premiären?– Vet inte. Jag vill inte spekulera i det.

Tränare Hallam fyller i:

– Vi kan inte basunera ut något eftersom vi inte har magnetröntgat. Det jag kan säga är att vi jobbar efter ett rehabprogram och hoppas på ett bra utfall.

Hur känns det att skada sig så här tidigt in på säsongen?– Det är så klart inte roligt. Men det är som det är nu, säger Qvist som fick smällen under förra onsdagens isträning.

Inte heller Kristofer Näslund studsar av förtjusning över att redan ha skadat sig.

– Man har hållit på med fysträning i fem månader och vill nu spela hockey. Just nu känner jag mig inte som någon hockeyspelare. Det här är inte så roligt och motivationen blir inte på topp av sånt här, säger den poängglade veteranen.

Näslund har precis som Qvist svårt att bedöma hur länge han blir borta.

– Vi får avvakta, vänta och se. Det visar sig väl inom den närmaste tiden, säger Näslund som tills vidare får ägna sig åt rehabträning.

Är du orolig?– Lite kanske. Just nu hoppas jag på att det inte är allvarligt och att det löser sig. Men det blir inget spel i morgon (i dag) och ett tag framöver, tror jag, säger Näslund.

Mer läsning

Annons