Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skickas ned – till farmarlagets farmarlag

Han tog ingen plats i Anaheim Ducks. Eller i farmarlaget Norfolk Admirals. Nu skickas Stefan Warg ned ännu ett snäpp – till Utah Grizzlies i ECHL.

Annons

Örebroaren och hockeybacken Stefan Warg, 23, skrev i somras på ett tvåvägskontrakt med NHL-klubben Anaheim Ducks, och provade lyckan på lagets camp under försäsongen.

Men Warg var aldrig nära att ta en plats där, och skickades istället till farmarlaget Norfolk Admirals i AHL.

Warg fick spela i premiären, men har sedan varit bänkad i elva raka matcher. Och nu skickas han ned till farmarlagets farmarlag – Utah Grizzlies i nordamerikanska tredjeligan ECHL.

Den store och hårdskjutande backen kan göra debut för Grizzlies redan i natt, svensk tid, när laget ställs mot Ontario Reign i den första matchen av tre i ett trippelmöte som avgörs lördag, söndag och tisdag.

Utah ligger näst sist i den västra konferensen i ECHL, med bara två segrar på sex matcher.

VLT:s hockeyblogg pratade med Warg förra veckan, och han berättade då om läget.

– Jag hade lite småskador på campen i Anaheim men har sedan dess varit hel. Det blir jobbigt när man inte får spela matcher men i övrigt trivs jag helt okej.

Finns det möjlighet att du återvänder till Sverige redan den här säsongen?– Kan tyvärr inte diskutera den frågan men självklart känner jag att jag behöver istid för att utvecklas.

Warg spelade för Örebro Hockey i allsvenskan 2010-2012, och gjorde totalt 13 poäng på 121 matcher. Förra säsongen gick han tillbaka till Västerås och svarade där för 21 poäng på 62 matcher.

Mer läsning

Annons