Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skott i ansiktet på Emil

Örebro knockade Almtuna med 3-0, men blev ändå sänkt. Emil Axelsson sköts våldsamt i ansiktet och fick blodig ledas av isen.

Annons

- Men jag hade tur som klarade både syn och käke. Nu är jag sydd och det gäller att ha uppsyn i kväll, säger Axelsson märkbart tagen direkt efter matchen.

Örebro fortsätter sin sensationella säsong som allsvenskans bästa lag. På onsdagen besegrades Almtuna borta med 3-0 efter mål av Fredrik Orrsten, Andreas Frisk och Johan Sjödell-Wiklander.

Men matchens incident var tveklöst slagskottet i aniktet på Örebro-backen Emil Axelsson drygt tio minuter in i sista perioden. Henrik Nilssons kanon sänkte en av Örebros tuffaste spelare. Axelsson föll blodig till isen. Och det blev knäpptyst i Gränbyhallen.

- Jag minns bara att han laddade för slagskott, sedan kommer jag inte ihåg om skottet tog på något eller om pucken gick rakt upp i ansiktet, säger en groggy Axelsson direkt efter matchen.

- Jag hade tur som klarade ögonen, käken och tänderna. Nu är jag sydd med jag vet inte hur många styngn och känner mig lite snurrig i huvudet. Det gäller att hålla lite uppsyn i kväll bara.

Hade änglavaktHan hade änglavakt. Men uttryckte det på sitt eget vis. Med ett stort vitt plåster med tre blodstänk på den vänstra kinden.

- Vi har snackat i laget om hur viktigt det är att täcka skott med händer och tänder och allt vad det är. Nu gjorde jag det med ansiktet och det är sådant som händer.

Den senaste veckan har Axelsson fått mycket speltid igen. Backkrisen har öppnat dörrar.

- Nu vill jag behålla min plats och det är därför man spelar. Nu väntar en spännande match mot Bofors på lördag och jag hoppas att Marcus Jonasén är tillbaka då. Han är precis en sådan spelare som behövs i den typen av matcher.

Mer läsning

Annons