Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrev på till 2020 – nu lämnar Ryno Leksand

Hallsbergssonen var en grundbult i Leksands SHL-satsning. Nu lämnar lagkaptenen det degraderade laget.

Annons

Så sent som i februari skrev Johan Ryno från Hallsberg på ett femårskontrakt med Leksand. Klubben långtidssatsade på att bygga ett slagkraftigt lag med den 28-årige lagkaptenen som grundsten i framtidens Leksand. Men nu – två månader senare – väljer Ryno alltså att lämna klubben.

Leksand åkte som bekant ur SHL när Malmö Redhawks vann kvalmötet och den sjunde och avgörande matchen i Tegera arena för en vecka sedan. Och att spela i hockeyallsvenskan är något som inte ingår i Rynos framtidsplaner.

– Johan Ryno önskar att få spela hockey på högsta nivå, vilket vi inte kan erbjuda honom just nu. Därför kommer inte Johan Ryno att spela i Leksands IF den här säsongen, säger Leksands sportchef Tore Jobs till klubbens hemsida.

Även om han själv inte kommer att vara med och försöka spela upp klubben till SHL meddelar Johan Ryno att han håller tummarna för att laget snart är tillbaka i högsta serien.

- Leksands IF har varit en fantastisk plats för både mig och min familj. Jag är oerhört tacksam för att ha fått äran att representera Leksands IF, som har utvecklat mig väldigt mycket, både som spelare och människa.

- Jag hoppas verkligen att alla fans förstår hur mycket ni betyder för laget och hur stor del ni är av upplevelsen att spela hockey i Leksand. Fortsätt att stötta laget som ni alltid har gjort, så hoppas jag av hela mitt hjärta att Leksand snart är tillbaka i SHL, säger Ryno till Leksands hemsida.

Johan Ryno gjorde på 49 SHL-matcher 38 poäng, 14 mål och 24 assist, den gångna säsongen för Leksand.

Mer läsning

Annons