Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sparkad – men Strömberg tränar vidare med Örebro

I direktsänd tv – mitt under Örebros match mot Mora – avslöjade klubbchefen Lars "Mozart" Andersson att Conny Strömberg sparkas efter den senaste fylleincidenten.
Men NA kan avslöja att beslutet fattades redan dagen före och att Strömberg dessutom kommer fortsätta träna med Örebro till han fått hjälp att hitta en ny klubb.

Annons

– Flera elitserieklubbar är intresserade. Men Örebro kommer inte släppa Strömberg till en konkurrent eller till ett lag man kan få möta i en kvalserie, säger en källa nära klubben.

Officiellt gick Örebros klubbchef Lars "Mozart" Andersson ut med nyheten att klubben bryter med poängkungen på onsdagskvällen. Men för NA berättar Mozart att beslutet fattades redan på tisdagskvällen efter ett möte med Strömberg.

– Conny ville helst stanna och trodde att det här också skulle rinna ut i sanden. Men förtroendekapitalet är borta nu. Han fick en sista varning när han blev avstängd i september. Han har fått sina chanser men vi orkar inte längre. Conny har agerat ogenomtänkt, säger Lars Andersson efter storförlusten mot Mora.

– När vi inför en säsong sätter upp mål och strukturerar upp säsongen och alla 52 matcherna håller det inte att en spelare sätter upp sina egna regler och bryter mot våra flera gånger. Det här är en hockeyförening, men det fungerar ju likadant på vanliga arbetsplatser också.

Har det varit fler incidenter med Strömberg än de två avstängningarna?– Det är ingeting som jag vill svara på. Nu vill vi bara ha den här historien ur världen. Det har tagit väldigt mycket energi.

I en intervju med NA på onsdagen berättade Strömberg för första gången att han skulle acceptera om klubben beslutade att ge honom sparken. Han berättade också att han kommer att träna vidare med klubben. Med start redan i dag torsdag.

– Det stämmer. Han kommer att vara med på träningarna till han hittat en ny klubb, säger Mozart.

Kan hamna i elitserienEftersom Strömberg saknar agent är det Örebro som kommer att hjälpa Strömberg vidare i hockeykarriären. Och många är redan intresserade av förra säsongens poängligavinnare i allsvenskan.

– Flera elitserieklubbar är intresserade. Även många utomlands och förstås i allsvenskan. Men Örebro kommer inte att släppa Conny till en konkurrerande klubb eller ett elitserielag som kan vänta i en eventuell kvalserie, säger en källa nära klubben.

Därför saknas det femte målet

På grund av tekniskt fel visas just nu endast fyra av de fem målen i webb-tv. Na.se hoppas under torsdagskvällen kunna visa även det femte målet.

Mer läsning

Annons