Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spelarna hett villebråd

Vinterns succésäsong har gjort spelarna i Örebro Hockey till hett villebråd. Klubbchefen Lars ”Mozart” Andersson tror att jakten från andra klubbar är en orsak till att laget ligger sist i kvalserien.

Annons

– Många tänker på sin framtid. Sånt spelar in, säger ”Mozart”.

Örebros framfart i allsvenskan och avancemanget till kvalserien har inte bara glatt lagets supportrar.

Det är även ett perfekt skyltfönster för större klubbar.

– Många har gjort en bra säsong och säkert redan kontaktats av andra föreningar via sina agenter. Är man inte van vid det, och plötsligt får ett anbud från en elitserieklubb, så snurrar det till i huvudet, säger ”Mozart” Andersson.

Han har diskuterat saken med Växjö-tränaren Janne Karlsson som känner igen sig.

– När Växjö skulle kvala första gången var redan fem–sex spelare klara för elitserien när de gick in i kvalserien. De blev ofokuserade av allt som var runt omkring, säger ”Mozart”.

Timrå jagar WiklanderFlera spelare med gällande kontrakt i Örebro, bland andra Ryan Gunderson och Johan Wiklander, har klausuler som ger dem rätt att lämna för en elitserieklubb. Enligt tidningen Dagbladet är Timrå en av fyra elitserieklubbar som jagar Wiklander. Timrås sportchef Stefan Lindqvist bekräftar intresset. Även Södertälje, där Wiklander spelat två säsonger tidigare, är ute efter Örebro-forwarden.

– Vi måste titta över kontrakten. Vi kan inte ha det på det viset. Ska vi satsa och gå upp i elitserien måste vi ha spelarna kvar, säger ”Mozart” bestämt.

Även ledarsidan måste stärkas.

– Vi behöver få in ett bra namn som kan jobba ihop med Peter Andersson. Vår klubbdirektör Anders Fensby har tagit tag i den biten, säger ”Mozart”.

Men först väntar Mora hemma i kväll när kvalserien vänder.

– Vi har haft en medioker inledning. Hela gänget har inte riktigt hakat på och vi har trillat dit på saker som vi var så bra på i början av säsongen, säger ”Mozart”.

”Zacke” står i kvällMålvakterna Michal Zajkowski och Ola Nilsson har svajat. I kväll får ”Zacke” en ny chans.

– Han ska inte fundera så mycket, den pojken. Bara köra på. ”Zacke” har visat tidigare att han har självförtroende och pondus, säger ”Mozart”.

Matchguide

Vad: Örebro Hockey-Mora.

När: Klockan 19.00.

Var: Behrn arena.

Följ matchen: Direktrapportering på na.se.

Mer läsning

Annons