Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärnan ringde - Ville till Örebro

Han har en en ouppklarad affär med Sverige, med allsvenskan och kvalserien.
– Det som hände i Malmö är en tagg i mitt sinne. Här får jag en chans att rätta till det, säger Örebro Hockeys supermeriterade nyförvärv Ville Nieminen.

Annons

Första träningen avklarad. Debut mot just Malmö i Behrn arena i morgon, fredag, bara alla papper blir klara. Övergången från KHL-laget Dinamo Riga till Örebro ska stämplas av diverse förbund.

Ville Nieminen har spelat i sju NHL-lag, vunnit Stanley cup tillsammans med Peter Forsberg, spelat två OS-turneringar för Finland, provat rysk hockey i välbetalda och högklassiga KHL.

– Det är tio år sedan. Kan vi inte prata om något annat, svarar finländaren när undertecknad drar upp Stanley cup-segern med Colorado 2002.

Och han väljer själv samtalsämnet ”allsvensk revansch”.

– Jag har varit med om mycket under min karriär. Säsongen i Malmö är det enda som stör mig. Jag har velat ha revansch sedan dess, och därför ringde jag till Peter Andersson och bad att få komma till Örebro. Jag vill ha ro i sinnet, säger Nieminen.

Vad som hände i Malmö? Kvalserien 2008, Malmö med Ville Nieminen i laget hade en elitserieplats som i en liten låda, men släppte greppet och missade chansen i sista omgången mot Leksand.

Ville Nieminen for hem till Finland efter det, spelade två år med moderklubben Tappara i SM-liiga. Förra säsongen gjorde han i KHL med Novosibirsk.

– I mitt tycke min bästa säsong någonsin. Jag var bättre tränad än någonsin tidigare, och jag är ytterligare ett snäpp starkare nu. Fysiskt är jag på topp, säger han.

Är elitserien det givna målet? – Ja. Men vi kommer inte att gå upp i dag, i morgon eller ens om en månad. Vi måste göra jobbet varje dag, bli lite bättre hela tiden. Är vi tillräckligt noggranna och fokuserade så kan vi nå ända fram, säger Ville Nieminen.

Läs en längre intervju med Ville Nieminen i torsdagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons