Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Straffet för spelarens hjärnskakning: Fem matcher

Fem matchers avstängning. Det blir straffet för Vita Hästen-spelaren Joakim Petersson efter tacklingen som gav Bik Karlskoga-stjärnan Alexander Ytterell en hjärnskakning.

Annons
Alexander Ytterell.

Ja, i varje fall sägs straffet motsvara fem matchers avstängning. Som vanligt ovandlas två i stället till böter om 6 000 kronor, vilket gör att Petersson bara missar de tre första omgångarna av den hockeyallsvenka slutspelsserien mot Mora, Malmö och Rögle, och att han därmed kan spela bland annat i serieepilogen mot just Bik den 13 mars.

Det var precis i slutet av lördagens match i Norrköping som Petersson vårdslöst tacklade Alexander Ytterell, Bik Karlskogas poängbäste back den här säsongen. Situationen föranledde inte ens en tvåminutersutvisning, men i efterhand anmälde huvuddomaren Johan Häll situationen till Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd, som nu kommit med sitt utlåtande.

Nämnden skriver: "Tacklingen utdelades snett bakifrån i relativt hög fart, med kraften riktat upp mot huvudet, och nära kortsargen efter att motspelaren spelat ifrån sig pucken. Motspelaren har inte kunnat undvika att bli tacklad utan tacklingen fick till följd att motspelaren kastades in i plexit och utgick skadad. Nämnden finner tacklingen vårdslös."

För Ytterell kan säsongen vara över. Han är just nu långt ifrån att kunna träna och spela matcher på grund av hjärnskakningen.

– Jag orkar inte så mycket just nu. Det är mer att ligga och ta det lugnt och försöka bli av med huvudvärken, sa Ytterell till nwt.se. i går.

I slutsspelsserien, som inleds på torsdag gör sex lag upp om tre platser i direktkvalet.

Sedan tidigare saknar Bik backarna Jens Skåhlberg, Oskar Carlsson och forwardarna Björn Kindahl och Kristofer Näslund på grund av just hjärnskakningar medan forwardarna Johan Nilsson (knäskada) och Carl Berglund (handledsskada) också saknas.

Mer läsning

Annons