Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömberg: "Blir många fula knep"

Tredje raka segern mot serieledarna Växjö.
I händelsernas centrum - som så många gånger förr - Conny Strömberg.
– Det var ett krig där ute. Då blir det många fula knep, säger han.

Annons

Efter två jämna perioder gick luften ur Växjöspelarna när Henrik Löwdahl gjorde 4–2 8.27 i tredje perioden. Särskilt när Örebros poängkung och superprofil Conny Strömberg jublade framför Växjö–båset.

– Ja, jag firade lite extra framför deras bänk, och det kanske man inte ska göra. Men så jäkla farligt var det inte, säger han.

Men Växjöspelarna uppskattade inte Connys jublande. En liten stund senare hade Växjö åkt på inte mindre än 44 utvisningsminuter (!), bland annat matchstraff på stjärnan Josh Soareas som ballade ur totalt och inte kunde hålla känslorna tillbaka på isen. Och man såg vem ilskan var riktad mot: Conny Strömberg.

– Det var ett krig därute. Då blir det många fula knep. De håller på att slå mig i knävecken när jag inte har pucken, såklart jag blir tjurig. Och då kanske man säger en del saker, men det blir så i stridens hetta.

Tre minuter efter 4–2-målet punkterade Örebro matchen genom Jon Palmebjörk. De sista fem minuterna valde tränare Peter Andersson att plocka av Conny Strömberg från isen – för att undvika fula efterslängar från Växjöspelarna. Conny var nöjd efter matchen.

– Vi skapade många grymma chanser, i alla fall vår kedja. Och till slut kommer målen. Jag tyckte att vi var det bättre laget ikväll.

Conny hade inför matchen köpt en ny turtröja. En gul t-shirt från Stadium. Den tidigare gula t-shirten hade han haft i sju år!.

– Det hade gått dåligt i matcherna innan. Så nu kände jag att det var dags att köpa en ny, ler han stort.

I och med segern lyckades inte Växjö rycka i serietoppen, Nu skiljer det bara en poäng mellan lagen.  

– Det var en mycket viktig seger för att hänga på där uppe. Nu har vi Rögle i härnäst, vilket kommer att bli en jättetuff match. Tror det kommer att stå mellan dom, Leksand, Växjö och oss i vår.

Läs mycket mer om matchen i torsdagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons