Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömberg: "Jag är trött på att få stryk av Malmö"

Dottern åker med mamma till Thailand i dag.
Conny Strömberg sätter sig i bussen för 100 mil tur och retur till Malmö.
– Jag är trött på att få stryk av Malmö. Det är hög tid att sätta stopp för det, säger Örebro Hockeys 35-årige poängkung.

Annons

Mif Redhawks är det enda laget i allsvenskan som Örebro inte lyckats besegra sedan uppflyttningen i fjol.

Sex raka förluster, låt vara tre efter förlängning.

– Fem mot fem är vi ett mycket bättre lag än Malmö, det vet vi. Det blir viktigt att inte ge dem för många powerplay, där är de bra, säger Strömberg.

Antagligen världens bästa Conny, som de rödvita fansen påstår.

– Jag är skapligt nöjd med den här säsongen. Vi har gått riktigt bra som lag, och jag leder ju poängligan, konstaterar han.

Håller snittet i poängligan64 poäng räckte till vinst i poängligan förra säsongen. På 23 matcher den här har han gjort 31. Ligger alltså väl med när ”halvtid” närmar sig.

– Jag är ju med för att skapa och göra poäng, så det känns bra. Är jag med topp tre är jag nöjd. Men det viktigaste är förstås att vi vinner.

Senast, mot Sundsvall, blev han för en gångs skull poänglös.

– Ja, det var lite frustrerande. Pucken ville inte in. Men vår kedja skapade många chanser. Deras målvakt (Gustaf Lindvall) släppte in allt i början, och hade normalt blivit utbytt. Men de hade en junior i båset, och Lindvall fick fortsätta – och stod på huvudet resten av matchen. Jag räknar med att utdelningen kommer retroaktivt, det brukar vara så.

"Det är vår tur nu"

Låter lovande inför kvällens viktiga möte i Percy Nilssons skrytbygge Malmö arena.

– Det är vår tur nu. Vi borde ha vunnit förra gången där nere, men gav dem ett handikapp på 3–0 innan vi kom i gång. Det ska vi inte göra en gång till.

0–3 blev 3–3, och till slut förlust efter straffar.

– Vi var helt överlägsna andra halvan av matchen. Är vi bara på tå från start så har vi en jättechans att ta dem.

Ni är 13 poäng före tippade topplaget Malmö. 16 om ni vinner. Är du förvånad?– Nej, egentligen inte. Jag kollade deras trupp före starten och tycker inte att de är bättre än förra säsongen. Jag har aldrig trott på Malmö bland de tre främsta den här säsongen. De är uppskrivna i media, säger Conny.

Snart halva serien spelad – är det dags att börja snegla mot kvalserien?

– Nja, det är lite tidigt. Men om vi kan göra december och januari lika bra som vi gjort hittills så ser det ju väldigt bra ut.

Du och Johan Sjödell-Wiklander fick spela med Pär Edblom i stället för Henrik Löwdahl senast. Skillnad?– Ingen större. Det är två duktiga centrar så det är inga problem.

Matchguide

Vad: Malmö-Örebro. Hockeyallsvenskan 22:a omgången.

Var: Malmö arena.

När: I kväll 19.00.

Följ matchen: Rapporter på na.se.

Mif-komplexet: Fem möten, fem förluster för Örebro.

– Vi har släppt in för många mål mot Malmö, så det gäller att vi spelar ett riktigt tajt försvarsspel. Bra motivation för oss är att Mif är det enda lag vi inte slagit, säger Peter Andersson.

NA:s tips: 1–3.

Mer läsning

Annons