Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömberg kan granskas- men riskerar inget straff 

Conny Strömberg riskerar inget straff från Svenska hockeyförbundet efter att ha satsat pengar på sig själv som poängkung.
Däremot kan Örebro-forwarden stoppas från att göra om vadet i år.

Annons

Det var i tisdagens NA som vi kunde avslöja att Conny Strömberg inför förra säsongen satsade 1 000 kronor på sig själv som vinnare av poängligan i allsvenskan. Spelet stod i 60 gånger insatsen hos Svenska Spel och enligt säkra uppgifter till tidningen vann Strömberg 60 000 kronor. Och kan samtidigt ha brutit mot Svenska hockeyförbundets regler om vadhållning.

– Jag tycker att det är en djup tolkningsfråga. Det hade varit värre om han spelat på sig själv som sämste plus-minus-spelare, eller på att hans klubb skulle förlora. Här handlar det ju om ett positivt vad, säger Mikael Lundström, tävlingschef hos förbundet, till Sportbladet.

Får inte spela på egna matcher

Reglerna säger samtidigt att en spelare inte har rätt att delta i en match om han själv medverkar i vadhållning som gäller resultat eller händelse i samma match.

– Nu är det ju inte en specifik match vi pratar om, utan ett spel under en hel säsong. Men det är svårt. Om någon skulle skicka in en anmälan till tävlingsnämnden så skulle vi ta upp det, och därefter statuera ett exempel, för att se om det är okej eller inte att göra så här, säger Lundström.

Ni tar inte upp ärendet själva?

– Nej, vi kan inte göra det på eget bevåg. Någon måste reagera, “nämen vad fan, så här får det ju inte gå till” och skicka in en anmälan. Först då kan vi prova ärendet. Men jag hade tyckt att det varit värre om han spelat på ett negativt resultat, att Örebro skulle släppa in ett visst antal mål eller liknande, säger Lundström till Sportbladet.

Så säger regelboken

Kapitel 2, paragraf 3:

Spelare, tränare, övrig lagpersonal, domare och funktionärer ska inte medverka i vadhållning eller spel avseende ishockeymatcher som kan rubba förtroendet för svensk ishockey. Detta innebär att spelare, tränare, övrig lagpersonal, domare och funktionärer inte har rätt att delta i ishockeymatch om vederbörande själv eller genom ombud medverkar i vadhållning, som gäller resultatet eller händelse i samma ishockeymatch.

Mer läsning

Annons