Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömberg: "Tacklingen fick mig att tuppa av"

Örebros Hockey avslutade derbyt mot Bofors med sina två bästa spelare – i spelarbussen.
Conny Strömberg tacklades medvetslös och Johan Sjödell-Wiklander drog på sig matchstraff i sekvensen efter.
– Tacklingen fick mig att tuppa av. Carl Berglund är en katastrofal spelare, säger Strömberg på telefon från spelarbussen.

Annons

Snacka om derbykänslor. Nobelhallen kokade nästan över när Bofors tog andra raka derbysegern mot Örebro på kort tid. På isen avgjordes matchen när Bofors Carl Berglund tacklade Conny Strömberg med ansiktet före in i sargen, bara elva minuter in i den första perioden. Då ledde Bofors med 1–0. Närmare än så kom aldrig Örebro.

– Du minns säkert mer än jag om vad som hände, säger Strömberg.

– Jag vet inte om tacklingen var ful eller inte. Jag kommer bara ihåg att jag slår in i sargen, strax över ögonbrynet. Jag ville spela vidare men fick inte för vår läkare.

”Conny var groggy”

Klubbläkaren Ulf Nordström förklarar varför:

– Conny var groggy och jag sydde honom med fyra stygn. Han har en rejäl blåklocka. Det var inte tänkbart att han skulle spela vidare.

Tacklingen gjorde Strömbergs kedjekompis och allsvenskans skyttekung Johan Sjödell-Wiklander så upprörd att han kastade sig fram och började veva. Resultatet blev matchstraff.

– Jag tyckte att Berglund tog för många skär in i tacklingen. Conny blir ändå tacklad blodig och får hjärnskakning. Då ville jag stå upp för min lagkompis.

Beslutet var impulsivt.

– Ja, jag gick i fällan. Det var klantigt gjort av mig. Adrenalinet slog till och Bofors vann på det, säger Sjödell-Wiklander, som gick ut till spelarbussen med Strömberg innan hans lagkamrater ens kommit in i omklädningsrummet.

Strömberg, allsvenskans poängligaledare, blev poänglös under sina elva minuter på isen.

Har du haft några duster med Berglund tidigare?– Nej, det är bara han som håller på. Han är en värdelös spelare i fjärdeformationen. En katastrofal spelare, säger Conny Strömberg.

Tacklingen gav Bofors kraft och Örebro Hockey tappade spets. En av dem som försökte få i gång laget igen var Stefan Warg, defensiv rollspelare med tuffhet som bästa kännetecken.

– Jag såg bara att Conny tacklades högt och att det var blod på isen. Jag vet inte om det var en schyst tackling eller inte. Men det verkade så om man såg hur domaren skötte situationen.

Än värre blev att Örebro som lag inte kunde resa sig.

– Det är bara gratulera Bofors. De var bättre än oss och vi vek tyvärr ner oss igen, säger Warg och suckar.

– Vi räcker inte till.

Det kändes som att matchen tog slut när tacklingen kom. Håller du med?

– Det är klart att det är två viktiga spelare som försvinner. Men vi svarade aldrig upp. Och jag vet inte vad det beror på. Det är något som vi får ta i omklädningsrummet.

Mer läsning

Annons