Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömbergs vilda utbrott

Först orsakade han det matchavgörande 3–2-målet mot Västerås. Sedan tappade Conny Strömberg fattningen totalt och fick matchstraff i slutskedet.
– Jag blev så jävla förbannad. Domaren avgjorde ju matchen, menar Strömberg.

Annons

Örebro Hockey ser ut att få kämpa in i det sista för att nå en direktplats till kvalserien. Tung förlust i det viktiga derbyt mot Västerås, samtidigt som Rögle besegrade Sundsvall gör att både skåningarna och Leksand skuggar fyra poäng bakom. Båda med en match mindre spelad.

Men det största samtalsämnet efter derbyt blev inte förlusten utan Conny Strömberg som kom att hamna i huvudrollen som så ofta förr.

Först spelade han fram Alexander Deilert som kunde göra viktiga 1–1 i inledningen av den andra perioden.

Slarvade rejältSedan slarvade han rejält i egen zon, vid ställningen 2–2, med drygt fyra minuter kvar av matchen. Det resulterade i att Jaroslav Jabrocky kunde stänka dit 3–2, ett mål som blev matchavgörande.

– Jag vet inte vad som hände. Isen var rätt så kladdig och det gjorde att jag tappade pucken. Sedan var det olyckligt att det blev mål på det misstaget, säger Strömberg.

Rejält frustrerad över det orsakade baklängesmålet brast det till slut för Örebros poängkung i slutskedet av matchen. Med 1.14 kvar åkte han på en två minuters utvisning för interference, och fick då ett rejält utbrott på domaren.

Fick matchstraffSå pass att det gav ett matchstraff.

– Jag slog Vik-spelaren lite lätt på benen. Han ska stå upp i det läget, men lade sig istället. Så jag påtalade för domaren att jag tyckte det var en filmning, och det räckte tydligen för att få matchstraff. Det går inte att prata med dem.

Strömbergs besvikelse och frustration syntes lång väg. En av de assisterande domarna på isen fick till och med hålla bort poängkungen när han var på väg ut i omklädningsrummet. Han menar själv att det rörde sig om ett missförstånd.

– Den assisterande tror att jag ska åka bort och skälla på huvuddomaren, men jag ville bara åka av isen, berättar Strömberg, som sedan fortsatte att skrika i spelargången innan han slog till en papperskorg med klubban.

– Jag blev så jävla förbannad. Domaren avgjorde ju matchen.

”Sa vad jag tyckte”Frustrationen spred sig även till övriga spelare i Örebro Hockey. För när Västerås satte 4–2 i tom kasse med 40 sekunder kvar rann det även över på Melker Karlsson som fick tio minuter för olämpligt tilltal mot domaren.

– Jag sa vad jag tyckte, att han hade gjort en dålig match. Fast vid det laget var det så många som skrek på honom i vårt bås att räckte för att skicka mig av isen, säger Melker Karlsson, som annars fick göra sitt första mål i Örebro-tröjan när han gav gästerna ledningen i andra perioden.

– Självklart var det skönt att få sätta ett mål och bidra, men det kvittar ju när vi förlorar. Nu är det riktigt tajt uppe i toppen. Leksand hemma på måndag blir oerhört viktig.

Mer läsning

Annons