Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succé i USA – klar för Kumla

Kumla Hockey har värvat den förre AIK-centern Henrik Rommel, närmast från Waterloo Black Hawks i amerikanska juniorligan, USHL.

Annons
Henrik Rommel, här till vänster i bild, i en match med AIK säsongen 2013/2014. Nu är han klar för spel med Kumla i division 1.

Henrik Rommel är fostrad i AIK och spelade med klubben så sent som under säsongen 2013/2014 och gjorde då sex SHL-matcher. Annars blev det mest spel i J20 där han producerade starka 55 poäng på 44 matcher, fördelat på 25 mål och 30 assist. Han var även utlånad i sex matcher till Troja-Ljungby i allsvenskan.

Till den gångna säsongen testade han lyckan i USA och Waterloo Black Hawks i den amerikanska juniorligan, USHL. Det blev en bra säsong för 20-åringen med 38 poäng på 59 matcher, 15 mål och 23 assist. Han belönades också med två individuella utmärkelser. Det ena var ”Unsung Hero”.

– Det betyder att man gör små saker bra, att man är en liten hjälte i det man gör. Små saker som inte alla andra kanske ser kan man väl säga, sa Rommel i en intervju med hockeysverige.se i april.

Det andra priset smällde ännu högre.

– Det andra priset var att jag blev årets spelare framröstad av fansen. Det var himla stort tycker jag eftersom det ofta är fansen som är ärligast.

Men nu återvänder Rommel alltså till svensk hockey, men inte till Stockholmsområdet.

Det blir i stället flytt till Närke för spel med Kumla i division 1.

Men han har trots allt en liten koppling till länet. Hans morfar, Kenneth Holmstedt har gjort flera säsonger i högsta serien med både Bik Karlskoga (Bofors på den tiden) och Örebro.

– Morfar har betytt mycket för mig som hockeyspelare. Det var han som pushade mig att börja med hockey. Sedan har han alltid försökt att komma och kolla på matcherna, vilket givetvis varit roligt. Samtidigt har han alltid mest brytt sig om målvakterna, sa Rommel i intervjun med hockeysverige.se.

Mer läsning

Annons