Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Superlegendaren Calles nya chef

Han har 21 NHL-säsonger, tre Stanley cup-ringar och VM-, OS- och Canada cup-guld på meritlistan, och är invald i Hall of fame. Nu blir Brendan Shanahan, 45, president i Toronto Maple Leafs – och därmed Calle Gunnarssons chef.

Annons

Det var på fredagen, tre dagar efter att Toronto Maple Leafs spelat bort chanserna att nå årets Stanley cup-slutspel och dagen före den sista och helt betydelselösa grundspelsmatchen mot Ottawa Senators, som klubben presenterade sin nye och minst sagt namnkunnige president.

Brendan Shanahan la klubban på hyllan i november 2009 och tillträdde redan månaden efter en tjänst som vice president för NHL:s hockey- och marknadsutveckling. Sedan säsongen 2011/12 är han dessutom chef för ligans disciplinkommité. Men nu lämnar han alltså den styrande organisationen och tar för första gången plats i en klubbledning.

Shanahan vann Stanley cup tre gånger med Detroit Red Wings och hann dessutom representera New Jersey Devils, St Louis Blues, Harford Whalers och New York Rangers under sina 21 säsonger i världens bästa liga. Han är dessutom en av endast 25 spelare som vunnit både VM, OS och Stanley cup genom tiderna, och en av tre som dessutom kan lägga till en seger i klassiska Canada cup.

Shanahan kommer att ha ett totalansvar för hockeyverksamheten i Maple Leafs och tillträder sin tjänst på måndag – och inte förrän dess kommer han att uttala sig i media.

Som president i Toronto blir han dessutom högste chef för Örebros ende NHL-stjärna Calle Gunnarsson, som har en ledande roll i klubbens backbesättning.

NA har förgäves sökt Gunnarsson för en kommentar.

Mer läsning

Annons