Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige tvåa – efter dramatik

Med mindre än två månader kvar till Sotji-OS gjorde Sverige och Finland upp om slutsegern i fyrnationsturneringen i Örebro. Och det krävdes förlängning för att särskilja lagen åt.

Annons

Sverige slog Ryssland med 3–1 i fredags och Tyskland med 2–1 på lördagen. Finland slog Tyskland med 2–1 efter straffar i Fredags och Ryssland med 3–1 på lördagen. Vilket innebar att det blev en klassisk kamp i form av Sverige mot Finland om slutsegern i fyrnationsturneringen i Trängens ishall. Sverige, anfört av lagkaptenen Jenni Asserholt från Fanthyttan, hamnade dock i underläge i första perioden. Och i inledningen av andra ökade Finland på. Josefine Holmgren reducerade i andra och Erika Grahm kvitterade när Sverige plockat ut målvakten Valentina Lizana Wallner – Östansjö-fostrade Sara Grahn som stod mot Tyskland var inte med i laget mot Finland – och klockan stod på 18.35.

Förlängning vidtog. Men där var Finland starkast, och avgjorde efter bara 38 sekunder. Det innebär att Finland kliver upp på sju poäng i sluttabellen – samma som Sverige, men Finland tar slutsegern i form av bättre målskillnad: 8–4 mot Sveriges 7–5.

Den 8 februari inleds damernas hockeyturnering i Sotji-OS. Sverige är i grupp B tillsammans med Ryssland, Tyskland och Japan. Finland är i A-gruppen med Kanada, USA och Schweiz.

Läs mer i måndagens NA, papperstidningen, som även kommer kunna köpas som e-tidning här nedan!

Mer läsning

Annons