Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Talangen lämnar Kumla – för Lindlöven

Ett dygn kvar till fortsättningsserierna drar igång.
Då värvar Lindlöven – från Kumla Hockey.

Annons

18 poäng på 26 matcher för Kumla under hösten. Men talangen Max Lalander är inte nöjd med sin egna utveckling och letar nu nya utmaningar. Han gör det i lokalrivalen Lindlöven.

– Jag har stått still lite i min karriär och behövde ett miljöombyte. Säsongen började jättebra för mig men den senaste tiden har jag inte haft samma självförtroende. Nu kände jag att någonting måste hända, säger den 20-årige forwarden till NA.

Om alla papper går igenom, och de brukar de göra,  kommer Lalander att debutera för sin nya klubb redan under fredagen då Lindlöven inleder fortsättningsserien hemma mot Skedvi/Säter.

– Det är det jag hoppas på i alla fall. Det ska bli skönt att komma igång och spela matcher igen, säger Lalander som nu får sin svärfar Thomas ”Osten” Östlund som assisterande tränare i Lindlöven.

–Men det har ingenting med mitt beslut att göra. Det är min egen hockeyutveckling som styr, säger Lalander.

Hur har beslutet tagits emot hos dina gamla lagkamrater i Kumla?

– De har tagit emot det bra. Klart att några är besvikna men jag tror inte att de ser mig som en svikare.

Även Kumla inleder sin fortsättningsserie i morgon, fredag, mot Tranås på bortais. Som NA tidigare berättat har Kumla värvat forwarden Oskar Trulsson från Haninge. Klubben har också plockat tillbaka Patrik Ström från en låneserjour i Borås.

Läs mer inför starten av fortsättningsserierna i fredagens NA, papperstidningen! Den kommer du också kunna köpa som e-tidning via länken nedan.

Mer läsning

Annons