Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Tittar uppåt, har skinkorna nedåt"

Lindlöven är regionens hetaste ishockeylag.
8-1, 8-2 och 6-1 gör att laget nu toppar fortsättningsserien.
– Vi tittar uppåt, men har skinkorna nedåt, säger lagets assisterande tränare Tomas Östlund.

Annons

Med det fina citatet menar ”Osten” att mycket kan hända än, eftersom tre lag får kvala nedåt i den sex lag stora serien.

– Varje match är värd så mycket och det gäller att nollställa hela tiden. Att inte sväva i väg. Den här starten är sjuk egentligen, men det är kul så länge det varar, säger Östlund.

Lindlöven leder just nu fortsättningsserien. En stor del i den målrika förvandlingen har 20-årige Max Lalander, som hämtades från division 1-konkurrenten Kumla inför fortsättningsserien. Nio poäng på tre matcher är forwardens facit.

"En vitamininjektion"– Max har varit en rejäl vitamininjektion. Han gjorde mål i sitt andra byte och har gjort två mål i varje match så här långt. Max har fått de andra killarna med sig och där det var stolpe ut tidigare blir det nu stolpe in, säger ”Osten”.

Närmast för Lindlöven väntar toppkonkurrenten Surahammar hemma på söndag. Vägen mot allsvenskan är både lång och krånglig från division 1:s fortsättningsserie.

– Jag tror det är tre kval innan en eventuell kvalserie mot allsvenskan. Det är otroligt svårt att gå hela vägen. Men vi skiter i tabellen och tar en vecka i taget. Det har fungerat väldigt bra sedan vi bestämde den vägen, säger Lindlövens tränare.

Läs mycket mer om Max Lalander och Lindlövens succé i torsdagens NA, papperstidningen, som du även kan köpa här nedan som e-tidning!

Mer läsning

Annons