Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tränaren lämnar Kumla

Kumla Hockey tappar sin tränare.
Fredrik Johansson återvänder till Nyköping.
– Nu kan jag ta cykeln till träningen. Det ska bli oerhört skönt, säger han.

Annons
Fredrik Johansson.

Två års pendlande från Nyköping till Kumla blev tillräckligt mycket för populäre tränaren Fredrik Johansson. På onsdagen kom han och Nyköping Hockey överens om ett tvåårskontrakt. Han lämnar därmed Kumla med omedelbar verkan.

– Jag tror att Kumla blev lite tagna på sängen. Att de trodde att jag skulle bli kvar och att vi skulle hitta en lösning till slut. Men När den här chansen uppstod att återvända var jag tvungen att tacka ja. Nu kan jag cykla på fem minuter till träningen, säger ”Freddan”.

– Det har varit ruskigt tufft att pendla de två senaste åren, som har varit de värsta vintrarna sedan krigets slut 1962 (skratt). Framför allt när jag har tre små barn i Nyköping. Då märks det av när man är borta.

SuccésäsongKumla tog sig till allettan den gångna säsongen och satte väldigt positiva avtryck 2010/2011.

– Jag är jättenöjd med min tid som tränare under de här åren. Vi tog oss till allettan och skapade ett härligt gäng. Men självklart känns det väldigt tråkigt att lämna Kumla också. Jag har lagt ner min själ i Kumla Hockey och gillar verkligen alla i och runt laget.

Vem ersätter dig?– Det är inget som är klart än. Som sagt är det här väldigt färskt och jag meddelade Kumla mitt beslut i onsdags.

Mer läsning

Annons