Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre Kronor specialstuderar Carl Gunnarsson inför VM

Han har spelat VM tre år i rad. Nu kan det bli ett fjärde. Inför VM i Sverige och Finland i maj ska Tre Kronors team manager Johan Garpenlöv se örebroaren Carl Gunnarsson på plats i Toronto - och diskutera VM med honom.

Annons

Nästa onsdag, den 7 mars, inleder Tre Kronor-ledningen en veckolång Nordamerikaturné för att titta på och prata med svenskar som kan bli aktuella för VM-laget.

Lördag den 10 mars har turen kommit till Toronto Maple Leafs och örebroaren Carl Gunnarsson. Det är landslagets team manager Johan Garpenlöv som kommer att se Maple Leafs match mot Philadelphia Flyers. Totalt kan fyra svenskar finnas på isen, Gunnarsson och lagkamraten Jonas Gustavsson samt Flyers Nicklas Grossman och Andreas Lilja.

Totalt ser Garpenlöv och förbundskaptenen Pär Mårts elva NHL-matcher och en AHL-match under turnén i Nordamerika.

Toronto ligger just nu tia i eastern conference, varifrån de åtta bästa går till slutspel. Laget har fyra poäng upp till strecket med 19 matcher kvar att spela, och det finns en överhängande risk att säsongen är över för laget när grundserien tar slut den 7 april.

Den 18 april spelar Tre Kronor en träningslandskamp mot Schweiz i Behrn arena. VM inleds för svensk del mot Norge i Globen den 4 maj.

Mer läsning

Annons