Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre stängs av efter skandalmatch

126 utvisningsminuter och en krossad glasruta. Nu har matchen mellan Södertälje och Bik Karlskoga fått sitt efterspel: Disciplinnämnden stänger av tre spelare.

Annons

Det handlar om Södertäljespelarna Alexander Ytterell och Greger Hansson samt Bik Karlskogas Nick Plastino som alla stängs av två matcher.

Hansson och Plastino hamnade i slagsmål halvvägs in i tredje perioden och fick båda matchstraff. Redan i andra perioden hade Ytterell slagits med Biks Alexander Wiklund. Den sistnämnde undkom dock straff eftersom han inte ansågs ha bidragit lika mycket till slagsmålet och därför dömdes till det mindre matchstraffet "game misconduct".

"Spelarna ramlar in i båset och Alexander Ytterell, som ligger underst, utdelar flera slag utan handskar mot motspelarens huvud. Uppgifterna i anmälan stöds av de åberopade filmsekvenserna", skriver disciplinnämnden i sin dom.

Det var Wiklund som efter matchstraffet slog sönder en brandglasdörr på väg ut till omklädningsrummet. Något disciplinnämnden alltså inte lägger sig i.

Plastino missar kvällens bortamatch mot Malmö och fredagens hemmamatch mot Rögle.

Mer läsning

Annons