Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tredje raka för Lindlöven

Tredje raka vinsten efter 9–4 (2–1, 5–1, 2–2) mot särklassiga jumbon Söderhamn/Ljusne.
– Lite för liten seger, men ändå skönt att det blev komfortabelt, säger Lindlövens tränare Tomas ”Osten” Östlund.

Annons
Daniel Wallén, Lindlöven.

Söderhamn/Ljusne vann förvisso i onsdags mot Surahammar. Lagets blott andra seger. Men i Lindehov på söndagen var det inget snack om saken.

– De hade bara 13 spelare, med två backpar, säger Tomas Östlund.

Efter den första perioden var det ändå ”bara” 2–1 till ”Löven”.

– Vi styrde matchen och skapade mycket chanser. I den andra perioden släppte det lite. Med 7–2 inför den tredje så var det färdigt, det blev en transportsträcka. Men så länge som det var match så gjorde killarna det bra, summerar ”Osten”.

Ni vann bortamatchen i höstas med 12–3. Hur undviker man underskattning?

– Vi är inte så många placeringar ifrån dem. Det gäller att vara förberedda och ha rätt inställning, att hitta tävlingsmomentet. Också att vara noggrann och inte slänga bort pucken i fel lägen.

"När vi är dåliga är vi extremt dåliga"

Att det svänger friskt om Lindlöven den här hösten är en underdrift. Å ena sidan vinster med 7–3 (Tierp), 6–2 (Hudiksvall), 12–3 (Söderhamn/Ljusne) och söndagens 9–4-vinst. Å andra sidan storförluster med 5–14 (Ore), 1–5 (Hedemora), 2–8 (Tierp), 4–8 (Falu), 2–9 (Enköping) och 2–9 (Borlänge).

– Vi försöker jobba med att hitta strukturen i spelet, att ligga rätt. Men det är klart – efter 2–9-förlusten mot Borlänge, då var det dystert. När det rinner iväg så lägger vi oss ofta ner för att dö. Alla lag kan göra dåliga matcher, men när vi är dåliga är vi extremt dåliga. Nu har vi tre raka och hoppas kunna rida på den vågen mot Surahammar på onsdag, säger Tomas Östlund.

Tredjefemman med Kristian Flygar, Daniel Wallén och Joakim Olsson Fromell på anfallssidan med backparet Mattias Morén och Emil Herlufsén, får beröm av ”Osten”. Det får också Hampus Lind i förstafemman.

Mer läsning

Annons