Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Tufft att svälja det här"

Förlust i prestigederbyt, bara fyra poäng efter sex omgångar och en sistaplats i allsvenskan.
Trots det valde Boforstränaren Sam Hallam att fokusera på positiva saker på presskonferensen efter 2-3 mot Örebro.
– Det kändes som att vi var ett hot oavsett vilken kedja vi satte på isen i dag, och det är första gången jag upplevt det på det sättet i år, säger han.

Annons

Efter en blytung inledning på allsvenska hade Bofors vaskat om rejält i kedjorna inför lördagskvällens derby mot Örebro, och det höll sånär på att ge utdelning.

Men trots att Örebro under de fyra sista minuterna vände underläge till sjätte raka segern och skickade ned BIK på den allsvenska jumboplatsen pratade Sam Hallam mest om det spelmässigt positiva – även om BIK-tränaren erkände att förlusten sved.

"Ska vara poäng"

– Det är klart att det är tufft att svälja den här matchen. Vi jobbade så pass hårt att det definitivt ska vara poäng i slutändan. Sedan kanske tabelläget talade lite i slutet av matchen där vi blev lite passiva, bytte i konstiga lägen och inte löste de situationer i egen zon som vi tidigare i matchen gjort på ett bra sätt, säger han och fortsätter:

– Vi måste ändå ta med oss lite av hur vi spelar i dag: Sättet vi tar oss in på mål, att vi tar mycket skott utifrån, och att vi hamnade i underläge men fortsatte att köra. Det var fler kedjor som var med och bidrog till det offensiva spelet än tidigare, det kändes som att vi var ett hot oavsett vilken kedja vi satte på isen i dag, och det är första gången jag upplevt det på det sättet i år.

Höll jämna stegBofors höll jämna steg med Örebro under de två första, ganska chansfattiga, perioderna av derbyt och vände i inledningen av tredje perioden 0-1-underläge till 2-1-ledning på 38 sekunder efter att Linus Persson först rakat in pucken i öppen kasse efter en kontring och en drömpassning från Kristofer Näslund, och Johan Nilsson sedan styrt in Magnus Nygrens tunga backskott bakom Michal Zajkowski.

Därefter spelade Bofors effektivt av en dryg kvart innan Örebro i slutforceringen lyckades göra både 2–2 och 3–2 – och när BIK de sista minuterna, med sex utespelare, desperat återigen försökte vända tillbaka matchen var det för sent.

– Vi blev lite heta både i båset och på isen och tappade smartheten ibland. Det var därför vi inte löste situationerna på riktigt samma sätt som tidigare under matchen, säger Sam och avslutar:

– Vi har ändå en hel del positiva saker att ta med oss, och jag ska ta upp dem på måndag. Men vi kommer att behöva söndagen till att smälta den här matchen och för att börja om.

Mer läsning

Annons