Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tung start för Bik Karlskoga

Seriepremiären blev inte vad Bik Karlskoga hade hoppats på. Hemmamötet med Asplöven i Nobelhallen slutade med en 4-2-förlust.

Annons

Bottentippade Asplöven, som Bik Karlskoga alltid besegrar i Nobelhallen, skulle bli en munsbit i den allsvenska premiären. Men icke sa nicke. Haparandalaget visade bäst premiärtakter och vann med 4-2.

Det var också gästerna från Norrland som tog ledningen i matchen efter tio minuters spel genom Johan Porsberger. Karlskoga skulle snabbt repa mod och kvitterade ett par minuter senare i powerplay genom Alexander Ytterell efter pass från Marcus "Lillis" Nilsson och Johan Nilsson.

Direkt i inledningen på den andra perioden gjorde "Lillis" 2-1 till Karlskoga, assistpoängen till Henrik Björklund. Men sedan tog det roliga slut för hemmalaget. Kort efter Karlskogas ledningsmål kvitterade Asplöven till 2-2 genom Joachim Nermark. Och bara några minuter senare chockade Johannes Tornberg Nobelhallen när han gav Asplöven ledningen i powerplay. Karlskoga tryckte på för en kvittering i slutperioden, men någon utdelning fick man inte. I stället kunde Sam Marklund punktera tillställningen för Asplöven i slutminuterna i öppen kasse.

De flesta av de 2 412 i Nobelhallen fick vända hem med en premiärförlust.

Matchen kunde ni följa via Svenska hockeyförbundets liverapportering här (extern länk).

Läs mer om Bik Karlskogas premiär i fredagens NA, papperstidningen, som du även kan köpa som e-tidning här nedan!

Mer läsning

Annons