Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvingade fram förlängning – Bik föll ändå

Bik Karlskoga greppade ett sista halmstrå med en minut kvar av den tredje perioden och tvingade fram förlägning borta mot Timrå. Men fick inte skörda bonuspoängen utan föll med 6–5.

Annons

Det svängde än hit, än dit uppe E.on-arena. Och det var i synnerhet den första perioden som blixtrade till när båda lagen var i en elektrisk målform. Timrå drog ifrån och Bik såg ut att drabbas av kortslutning när reservenergierna behövdes som allra mest.

Timrå tog ledningen med 1–0 i den första perioden. Bik kvitterade, men Timrå drog ifrån till 3–2 inför den andra perioden. Drog sedan ifrån till 4–2 tidigt i den mittdelen av matchen. Men inför den tredje hade Bik jobbat till sig oavgjort, 4–4. Timrå tog sedan ledningen fem minuter in i de avslutande 20 minuterna. Strax efter det visades Ponthus Westerholm ut två minuter och Bik var i brygga.

Tränaren Lenny Eriksson jagade kvittering och plockade ut målvakten Justin Pogge för att sätta in en extra spelare på banan. En halv minut efter det greppet var det Biks tur att spela i numerärt överläge. Och 22 sekunder efter att Daniel Öhrn satt sig i utvisningsbåset kom utdelningen. Alexander Deilert kvitterade och tvingade fram en avgörande fjärde period.

Men redan efter drygt en minut fick Bik vika sig. Patrik Norén prickade in segermålet, 6–5.

Målskyttar, Bik: Alexander Deilert 2, Kristoffer Näslund, Ponthus Westerholm, David Rundqvist.

Klicka här för att komma till Swehockeys live-rapportering! 

Mer läsning

Annons