Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppgifter: AIK förhandlar med Peter Andersson

Örebro Hockeys succétränare Peter Andersson är ett hett villebråd på marknaden. Nu uppger Expressen att han erbjudits jobbet som ny tränare i AIK inför nästa säsong.

Annons

Peter Andersson har fört Örebro Hockey från division 1 till en plats i kvalserien för andra året i rad och kan inom ett par månader ha tagit laget hela vägen upp i elitserien.

Inte konstigt att han just nu jagas av flera elitserieklubbar.

Tidigare uppgifter har placerat honom i bland annat Färjestad. Nu uppger kvällstidningen Expressen att Andersson förhandlar med AIK.

- Det vill jag inte kommentera men jag tror alla spelare och tränare siktar uppåt och vill prova hur långt man kan gå. Någonstans i den här branschen så är det så högt upp alla vill vara. Både som spelare och tränare så är det dit man siktar. Jag fick vara med och spela på högsta nivån och det skulle vara kul att prova hur långt man kan gå även som tränare, säger Andersson till tidningen.

Enligt Expressen är förhandlingarna så pass långt gångna att Andersson lagt in önskemål om att få Tingsryds Joakim Fagervall som assisterande tränare om han tar över AIK.

Expressen uppger också att AIK förhandlar med tre olika namn som alla är aktuella för posten som huvudtränare. Aftonbladet har tidigare skrivit att klubben varit i kontakt med Bik Karlskogas huvudtränare Sam Hallam. Samtidigt uppges division 1-laget Kallinge Ronnebys tränare och tidigare stavhoppsstjärnan Patrik Klüft vara aktuell för en av två platser som assisterande tränare i AIK.

AIK:s nuvarande tränarduo Roger Melin och Gunnar Persson slutar efter årets säsong.

Mer läsning

Annons