Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi får aldrig se målbilderna"

Ett bortdömt mål som många menar var inne.
Men kamerabilderna som måldomaren granskar är hemliga.

Annons

– Vi får aldrig se dem. Min känsla när det hände var att pucken tog i mittstolpen inne i målet, men vi får lita på måldomaren, säger Örebros Hockeys assisterande tränare Lars ”Mozart” Andersson.

Jon Palmebjörks skott som kunde betytt 1–0 mot Rögle i onsdags dömdes bort efter granskning av måldomaren.

Huvuddomaren Marcus Linde dömde omedelbart mål, men ändrade det beslutet. Efter Palmebjörks skott sparkade målvakten Jonas Fransson in pucken, men det ansågs ha skett efter att Linde blåst mål.

– Generellt tycker jag att det gått lite inflation i videogranskandet. Nu stod domaren väl placerad och blåste omedelbart för mål. Då känns det lite underligt att han sedan väljer att granska det.

Kommer ni att gå vidare med frågan på något vis?

– Nej, vi får lita på att måldomaren hade rätt, säger ”Mozart”.

Gå vidare med nästa match gör Örebro Hockey i kväll, då laget gästar Tingsryd som del ett i en tredagars resa till Småland. På söndag väntar Troja/Ljungby.

– Vi har haft en genomgång i dag (läs på torsdagen) och konstaterat att vi blivit sämre i slotten. De senaste två matcherna har vi inte gjort något mål där, men släppt in fyra. Det måste vi komma till rätta med, säger ”Mozart”.

Att röja framför egen bur, och vara hetare framför motståndarens.

Kvällens motståndare Tingsryd har bytt tränare för andra gången under säsongen. Joakim Fagerwall står för närvarande i båset, inledde med knapp förlust mot Almtuna.

– Vi är ute efter sex poäng i Småland, konstaterar ”Mozart”.

Mer läsning

Annons